[Switch] Splatoon2 [15] 第一頁有巴打精心撰寫嘅攻略

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
痴線
成個weekend玩三文魚 7成過唔到關

+1

成日去到wave3 全滅
下個patch唔nerf綠桶既話

我都玩埋一份

op武我自己絕對唔會有玩嘅慾望

跟本太屈.....打中近距又得.打近又得。用桶打人打唔到雙位數一定是廢柴。

我係玩到手指累先唔玩綠桶。一場一定撳四五佰次以上.....

同中距離武同距離,無rng問題(射擊會有擴散,特別係跳起之後),2確(2hit死),無傷害遞減(blaster同散彈呢啲打唔正中會打少啲傷,3way打邊都係52傷),打高低地有優勢,攻速唔太慢無太大破綻,配水球可combo秒人,又可用黎增加攻擊距離,大技墨水裝甲超實用
除左油地差啲同食墨啲之外(好過clash blaster好多倍了),無咩明顯嘅缺點

掉水球殺人好爽 容易好多
如果用墨少同回墨快 二選一既話 邊種效益高啲

why not both
你講主武減耗定副武減耗先?不過回墨係百搭
因為你玩咩武都要潛要走位

主武 因為我玩開步槍 諗住主要裝人速 潛速 同回墨/主武減耗揀一咁

我鍾意掉炸彈所以會選擇回墨快
不過我都係咁話 Why not both

ok 咁唯有係人速同潛速揀一

主武 因為我玩開步槍 諗住主要裝人速 潛速 同回墨/主武減耗揀一咁

我會選擇潛速

我會選擇潛速

減耗既原因 好似有d情況下用氣墊球封後路再開槍殺
依類一SET既COMBO回油加速幫唔到手
就要用到減耗 增加一個油庫DOM9完一個炸彈後開槍數目

睇你弱點係邊咪放咩技落去
打得多就知自己柒係邊
用jet pack 好似會越飛越低.....
有無得自己校高度?
有無得自己校高度?

x一下會飛起小小  體感1.5秒CD左右
高度係睇你腳下面有無野 場外物件同鐵網唔計

ZL好似會潛低 我無用開唔肯定依樣  
懶得開機試 

我會選擇潛速

減耗既原因 好似有d情況下用氣墊球封後路再開槍殺
依類一SET既COMBO回油加速幫唔到手
就要用到減耗 增加一個油庫DOM9完一個炸彈後開槍數目

睇你弱點係邊咪放咩技落去
打得多就知自己柒係邊

明白 研究下先 自己又想要潛速快啲又想要安全鞋捱多兩槍 唯有玩多啲睇下咩技最岩
有無得自己校高度?

一下會飛起小小  體感1.5秒CD左右

懶得開機試 

跳制  改左制唔記得寫錯So99y
對vans係npc到有賣
咁岩連續出現左兩日

我個對係副武威力 好雞肋
有無得自己校高度?

一下會飛起小小  體感1.5秒CD左右

懶得開機試 

跳制  改左制唔記得寫錯So99y

唔該哂
下個patch唔nerf綠桶既話

我都玩埋一份

op武我自己絕對唔會有玩嘅慾望

跟本太屈.....打中近距又得.打近又得。用桶打人打唔到雙位數一定是廢柴。

我係玩到手指累先唔玩綠桶。一場一定撳四五佰次以上.....

同中距離武同距離,無rng問題(射擊會有擴散,特別係跳起之後),2確(2hit死),無傷害遞減(blaster同散彈呢啲打唔正中會打少啲傷,3way打邊都係52傷),打高低地有優勢,攻速唔太慢無太大破綻,配水球可combo秒人,又可用黎增加攻擊距離,大技墨水裝甲超實用
除左油地差啲同食墨啲之外(好過clash blaster好多倍了),無咩明顯嘅缺點

綠桶真係好屈,
喇叭槍要伏佢先打得贏
85好多時都係一搏一
有時用jetback會直接墜機 點解會咁
利伸冇按L掣
三件裝,你地覺得整到
AAAA, BBBB, CCCC 好啲定
ABBB, ACCC, ADDD 好啲?
邊個功效好啲?
假設A係ink resistance

是但啦, 你估咁易咩, 我洗整都無AAAA
有件AAA但唔夠碎
30粒閒閒地都要打幾十個鐘
有無巴打知sp2 pro 手制 幾錢入好

我都想知
用Joy con打耐少少就手痛

兩星期前498買左 見住個價一路升

咁抵

我都係兩星期前四佰尾哩個價買,當時四圍都賣緊五佰頭,見有間誇張到標六佰幾

我無買pro但用joy con grip都ok 無手痛

我覺得可能係個人問題,我初初用 jc 玩,玩到右手痛,以為 jc 問題突登買個 pro 返黎順便用黎玩 mh , 點知用完 pro 玩 sp2 個右手一樣痛,我就意識到係自己用錯力,攪到就算用 pro 都一樣玩到痛。

pro 仲要聚手D
新手係咪keep住玩online就得
三件裝,你地覺得整到
AAAA, BBBB, CCCC 好啲定
ABBB, ACCC, ADDD 好啲?
邊個功效好啲?
假設A係ink resistance

是但啦, 你估咁易咩, 我洗整都無AAAA
有件AAA但唔夠碎
30粒閒閒地都要打幾十個鐘

d人仲要打成身3.9黎觀賞用

我都想知

我買420都覺得買貴左
之前有巴打話400左右都有
上到lv6出咗支銀色MG
我見巴打好似唔多鐘意呢把野但係網上極多人用
點解

我都想知

我買420都覺得買貴左

Sp 版
點解

無技術可言
鳩射就得
打ranking見到真係喊三聲
新手係咪keep住玩online就得

新手就玩下hero mode 練下先
去到第二個島好似會教你用曬各種武器
之後再玩online都未遲啦
點解

因為佢油地真係速度快,效率高
只不過距離近,攻擊低,子彈散,所以殺人比較弱勢,要諗方法近身
點解

因為佢油地真係速度快,效率高
只不過距離近,攻擊低,子彈散,所以殺人比較弱勢,要諗方法近身

呢支野用慣左用其他好唔慣
用其他槍好似好快射到冇油咁
而且炸彈同大技都叫實用

我都想知

我買420都覺得買貴左

Sp 版

sp2 pro掣,日本果邊官方建議零售價(円轉港幣)578.4HKD

日本目前炒價(円轉港幣)694.5HKD

原版pro 掣日本官方建議零售價(円轉港幣)540HKD

香港呢邊sp2 pro掣最低價位見過470(無記錯的話)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞