一齊分享同整合下有咩訂做傢俬黑店,等之後唔好再有人中伏

14 回覆
3 Like 0 Dislike
我先盈家,以下係我同佢既對話,真係一肚火

第一、我們沒有質疑 貴公司沒跟指示取板材,以及圖紙貨號取錯,只是單純色板與最終生產顏色有明顯色差

第二、跟 貴公司職員黄小姐再三確定,香港辦公室內的樣板色板,確實與到貨安裝顏色有差異,而色板上的差異,跟色差差異是不同,不應用顏色沒有不同而作藉口

第三、廚櫃色版於 貴公廠生產後,我們亦再三提醒顏色上有問題,而 貴公司職員黄小姐則堅持只是電話上有色差,因此我們保留對收貨上的權利

第四、 貴公司在生產前先收取全款,其責任需確保生產之貨品無問題,如有問題需即時作出修改,而非一意孤行,收取全款完全是只保障 貴公司之利益,罔顧客人之需要及濫用客人對 貴公司信任

第五、基於現時已完成安裝,考慮時間和金錢上的成本,本人亦無意全部拆除並重新訂造、一來拆除生產及重新安裝費時失事、二來亦帶來本人除顏色不滿以外更大金錢上損失,因此亦不會接受 貴公司以成本價錢重造,遑論 貴公司不計成本替我們重新訂造

我體感係,反正要夾,不如直接揾廠夾好過,中間仲要多間香港閪中介,變相要溝通多轉,反而佢哋大陸師傅黎裝野係幾好人

題外話,大玻璃趟門同浴室玻璃趟門,都係直接番大陸揾,反而跟得是是正正,仲要平香港一半有多
全部都係黑店
樓主乞到果5000蚊未?
浴室玻璃趟門 有冇推薦
有,堅係平靚正係深圳
買餐枱 間間都話全實木
但英文就寫 veneer

避開咗一間 喺另一間買
但好似都中咗伏
盈家係facebook 好撚多打手, 我試搵過盈家報價整傢俬。搞左我一輪,間野係無品到極點,勁仆街

現成得唔得
實惠,攞假係屋企等全日冇聲氣
電話冇人聽,錄音爆左
打落門市怒屌先有人跟
Fb苦主gp有人等左幾個月都未收到
香港有間叫X誠,有拍YT片嘅,小心啦,偷工減料,成品同圖唔同,

整爛哂原本唔使換嘅傢俬電器,迫你買跟佢熟嘅公司買過,價錢呃3倍,

防水做唔好攪到漏水,師傅唔收茶錢唔開工,夜晚專登開工累比鄰居投

訴,香港最L古惑裝修公司佢可以排頭三
實X 家X TXF
講明話做防蟲防霉
啲傢俬黎到兩個星期已經發霉
佢懶我屋企濕
唔通我要長年幫你啲嘢開抽濕機
各位可以開埋名,唔洗比面佢哋
呢間真係惡過狗,話佢色板同最後實物有色差唔收貨,我話報海關,佢話報就報,唔驚你
算啦,反正我瀨咗嘢,希望其他人唔好幫襯
佢賺少一單生意就係一單,一傳十 十傳百
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞