民調/柯文哲大幅上揚「超車賴清德」衝第一 侯友宜淪墊底

59 回覆
12 Like 28 Dislike
柯只會越嚟越低
佢無地方去造勢
除左係網上make noise 鳩up

阿PK嬲到講嘢舉中指
今日勞動政見發表會高下立判。侯賴可以縮返入去母體。做多幾場辯論會,柯爆燈不是夢。
柯P講乜延長退休年齡咁就冇老人問題
其實全世界都做緊包括台灣
其實你有冇睇晒㗎
藍綠一直都係靠意識形態
白無得靠 只能夠講政策 講實事去呃人
跑出一d都唔奇
佢好多嘢撈埋一舊嚟講
聽落好多嘢好勁出嚟做過嘢都知有問題
例講政府outsource又講勞保點加
根本就矛盾
即係你香港政府咁outsource 轉合約非正式公務員約
就係唔想政府咁大負擔
然後又話要勞保點點點保障加返上去
咁你outsource 把撚咩

講延遲退休
大佬你啲老唔退
後生嗰啲點升職
香港上十幾年未就係咁
半公營如大學啲professor玩到成70歲
下面後生冇得升一係繼續捱,有料要升就唯有出國
佢講就易,玩呢樣嘢禍害幾深?
你香港又識屌差佬退休反聘再反聘政府開資越嚟越大
老咗唔退後生連做保安都要同佢哋爭食
出自柯P把口你就話正呀有見地柯P有料

又例如佢話學生讀啲科出嚟個社會冇用
要主力只攪實用科
第一有有冇用如果完全由政府嚟定一定死得
你呢招真係共產國家都唔會咁玩
你點定邊啲叫有用冇用?
好似香港有排又話IT冇用
轉個頭攪創科又話唔夠人用
第二如果我話香港啲大學三年後淨係可以攪工科商科,呢啲叫有用
文科冇用架喇cancel哂去
啲大學同學生反彈會幾勁?
又係講就好聽做就全台灣大亂嘅嘢嚟
我睇其他都係綠>藍>白喎
哩個先係正路
大家都有鐵票 係白冇 一定係世3 冇得傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞