如果老豆老母幫你係英國北面買層樓 你會唔會移民

294 回覆
3703 Like 114 Dislike
就咁 兩老都想我移民
雖然屋企唔算有錢
但話幫我係英國買樓。得閒黎探我
講緊我諗大約northern England
Newcastle, Liverpool, leeds 等依啲地方
又或者Scotland/ wales嗰啲

小弟本身都係香港躺平
就30歲 無女
返啲19物管工
人工得兩萬幾左右
諗住係英國有間屋就去做下warehouse worker 算
本身都鐘意英國嘅
自己儲蓄有20萬啦
(係有啲少 我死廢青有錢就躺平月月清 唔鐘意太大壓力)

你會
即走
留港
即走
要左先,之後賣左層樓再諗
英格蘭=/=英國
以為你講緊蘇格蘭北邊啲山旮旯
叫你父母睇少啲黃絲地產移民kol廣告啦
水人買呢啲垃圾樓,其實同廿年前水人買碧貴園一樣伏
無女過到去難溝女喎 仲要你已經3字頭
但是你份工嚟講轉過去應該有著數
自住wo
係香港本身都識唔到
可能會有鬼妹欣賞我呢
大佬啊….就係自住先咪撚信啲kol

要自己住落先知

你估好似香港度度一落街就乜春都有
即走啦
反正無嘢輸點解唔去新地方試下

你話你高薪厚職會搵少好多錢就話啫
你咁後生,黎到都要識朋友,最好去d大大地嘅城市,鬼妹溝唔掂都可以溝下印度妹(我覺得印正過鬼好多),Manchester 應該唔錯,條大學街勁多後生囡囡,識一個半個應該唔難。就算唔住市入邊,住週邊應該還好啩

工作你講到咁求其都得,應該餓唔死嘅
香港都生存唔到
仲去英國洋鬼子地方,真係嫌錢多咩
好似幾岩
想識拉丁/南非妹
旅行就有嘅
其實應該住左一陣先買
住落左先知邊度適合你自己
巴打你可以照買 但唔移民

我幫手睇你間屋
認真,要買自住,落地住落先買

我英國地產aa

你仲要一個人,又無狗無小朋友,住下先啦屌

係你諗下走唔撚走先啱
一個人係英國有樓有車牌返工唔會有咩壓力
差在頂唔頂得順悶
移民要好大適應,你要問咗自己係咪真係想來住先?仲有我會建議你落左地租住返半年先決定買邊度。隔山買樓好多野你都唔知。同埋呢度有冇朋友?晌呢度第一件事係唔可以信香港人agent,鬼頭agent都要小心。
如果真係想買屋,最好當地有朋友幫你望下係咩地方,掌握基本資料先好考慮。
基本上做人可以唔得閑悶
就算有錢到唔使做
你有永遠學唔完既智識
亦都可以做義工
過黎住一排先,定左先買樓,呢邊買左好難甩
英國容易d喎

仲要有埋屋比佢住
我都想咁

利申 係英
佢賺返一樣人工 都夠做啦
英國自己煮咁平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞