嚴選香港電影圈失蹤人口(港產片演員)

939 回覆
466 Like 51 Dislike
杜汶澤

最後一套港產片:《G殺》(2019)

杜汶澤以2002年拍攝電影《無間道》「傻強」一角成名,獲提名香港電影金像獎最佳男配角。 2005年電影《頭文字D》角色「阿木」更為年輕觀眾津津樂道,家傳戶曉。2014年杜汶澤公開聲援台灣太陽花學運,遭中國網友圍剿兼封殺。從此杜汶澤從1年接6部電影淪落到無戲可拍,幾年下來幾乎被剝奪了演員身分。
電影圈啊
余文樂

最後一套港產片:《春嬌救志明》(2017)

余文樂與王棠云結婚生子後定居台灣,為人父後,他步調放慢,過往全盛時期一年能拍七部的他,這幾年重心轉往潮流界。他提到了自己消失5年的真正原因,除了回歸家庭,還有最主要的原因就是恐慌症。余文樂解釋並沒有打算息影,他說現階段不會像過去一年拍7、8部電影,更想做的是思考拍片的題材。
有時覺得頭也不回咁走,真係被迫拍?
啱啱先上緊 此時此刻
老到好恐怖
定係林心如太凍齡
好靚的
呢條女正
當年重慶喺外國(日本同西方)最出係佢,因為佢嘅造型同演出勁有六十年代法國新浪潮代表人物Jean Seberg 同Anna Karina嘅感覺,令人眼前一亮,拎埋斯德哥爾摩影后其實重慶套戲有啲可惜,當時王家衞重未出名同埋佢更重視東邪,所以佢好似冇攞套戲去康城定威尼斯,同埋重慶冇攞去主要影展競賽,不過意外爆咗出嚟
佢喺beyond 套戲
以為去左做youtuber
打爆機
有av女優感覺
好正
天若有情都唔算靚喎,係有溫柔乖乖女感覺嘅
佢二千年初復出拍左套戲
紫雨風暴 有吳彥祖
而其妻熱衷玩抖音,每星期都會進行直播。
曾在銅鑼灣開水果店
其實唔靚
到而家都未有一個華裔女星吸引力大得過佢...
果種由骨子裡面透出既女人味無乜幾個人有...
肥師奶
最尾咩戲
有仙氣咩
聽人講, 佢拍劇果種衰佬味出晒黎
但係真係原來好正經
呢個應該係退休...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞