[ 新手有圖 ] 養睫角守宮bb問題 !

30 回覆
4 Like 0 Dislike
幾個星期前先上網買咗隻睫角手宮bb。
佢好可愛 ,乜都食
但係最弊係佢好鐘意亂跳,走得好快 成功上到手,但又會咬我,有時又唔小心夾到佢,佢慘叫咁

想請教養開嘅巴絲打,係咪幼體通常都唔定性,好鐘意亂跳亂走,上手又有啲咩技巧 養到成體通常幾奈?
呢隻係我嘅睫角bb

其實守宮知唔知你係佢邊個

喵狗都識分主人 識同主人玩
守宮好似傻下傻下咁
同養龜一樣得個養字

守宮好似傻下傻下咁
同養龜一樣得個養字

應該唔識認 十部分冷血動物都係咁

守宮好似傻下傻下咁
同養龜一樣得個養字

應該唔識認 部分冷血動物都係咁

守宮好似傻下傻下咁
同養龜一樣得個養字

應該唔識認 部分冷血動物都係咁

咁我養曱甴好過

守宮好似傻下傻下咁
同養龜一樣得個養字

下我養龜 我行埋佢到佢會過來望住我
啱啱入手要放佢幾日 有遮掩物 水 等佢習慣你屋企個環境 正常你用手捉佢佢地都會驚會四圍標
利申 冇養過睫角 淨係養豹紋
睫角係神經質啲 多啲上手馴下佢啦咬呢啲就一定㗎啦

利伸:養緊2條尼巨 1條平原再加條藍鬣 成日都咬鳩我
啱啱入手要放佢幾日 有遮掩物 水 等佢習慣你屋企個環境 正常你用手捉佢佢地都會驚會四圍標
利申 冇養過睫角 淨係養豹紋

我到留意守宮,係應該好鐘意留係有遮掩物地方,成日訓醒同埋放工睇下佢,我隻睫角已經聰明到入左缸底

睫角唔敢成日拎佢出黎,因為尾斷左就生唔返

守宮好似傻下傻下咁
同養龜一樣得個養字

下我養龜 我行埋佢到佢會過來望住我

因為佢記得見到你就有野食, 佢唔識你架

睫角唔會再生尾㗎咩btw正常情況唔捉佢條尾就應該唔會斷可以放心

不過睫角同巨人係煩在會成日跳走

睫角唔會再生尾㗎咩btw正常情況唔捉佢條尾就應該唔會斷可以放心

生唔翻嫁

上多啲手就唔會斷尾,但係盡量唔好反佢令到佢覺得唔舒服
無必要唔好玩
一來生唔返二來豹紋咁生返都樣衰
唔識分係咪食物見有野郁咪亂咬
佢依家慣左一上手就屙屎尿

佢上一餐食pinky呀?

上多啲手就唔會斷尾,但係盡量唔好反佢令到佢覺得唔舒服

我盡量捉住個身上手,但未掂到個頭就跳走 好跳得

你隻睫角養得肥肥白白,好可愛 我要養幾奈先咁大隻?
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/12/203640_26892a71b992f460a5448b3c9e196ef9.jpg[/im g]
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/12/203642_c13a5e481f3ff27b19327c6be8b7f685.jpg[/ img]

你隻睫角養得肥肥白白,好可愛 我要養幾奈先咁大隻?

上年7月中養到依家
睫角有吸盤同神獸BB差唔多唔鍾意,隻眼又核突 普通守官得意好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞