3380爆升肥肥區

262 回覆
2 Like 0 Dislike
交易量未放大 應該仲未開車 純粹內房2個大佬扯一扯高

開啦開啦
睇$8 第一關

7.5第一關啦

8蚊gogogo

開車

開啦開啦

仲未阿 半日過億啦起碼

開啦開啦

仲未阿 半日過億啦起碼

大户買賣平均價差唔多 終於有人踢佢上去
Aastock 講內房強勢 提左11隻股都冇3380
睇黎仲有排升
睇黎仲有排升

點解咁講
睇黎仲有排升

點解咁講

以我經驗大户係唔會益你 好野一定自己買左先
收夠貨就踢佢上去 咁上下就比錢電台電視唱好佢派貨比我地接 上面有巴打講左大户係點樣搵錢可以參考下
利申:中六開始炒 得兩年經驗
睇黎仲有排升

點解咁講

收夠貨就踢佢上去 咁上下就比錢電台電視唱好佢派貨比我地接 上面有巴打講左大户係點樣搵錢可以參考下

係我貼嘅都係我早年學炒股果陣CAP低嘅野黎

紅字都合理 如果係真 大戶應該會Hold住依家呢個價位先?
睇黎仲有排升

點解咁講

係我貼嘅都係我早年學炒股果陣CAP低嘅野黎

紅字都合理 如果係真 大戶應該會Hold住依家呢個價位先?

對上一次踢佢上去嗰陣好多老散跟入左
唔知大户喺上星期嘅震倉收足貨未呢?
另外我發現其實我地係咪一路以黎都睇錯左。
我就用 aastock app睇股嘅,我覺得主動買入賣出其實係掉番轉,因為好多時候都唔make sense,例如市場心態應該係想平買貴賣(比你都會啦)
有一次我特登搵個細股買個好零丁嘅股數,發現 aastock 度有個主動賣出盤價量同時間都match。 有冇人解釋到
睇黎仲有排升

點解咁講

呢隻算中價股唔係細價
大戶唔會咁搞,比人發現好野係冇辦法
呢d 股大戶想收貨都係操盤玩下震倉洗盤果d 野咁
我就用 aastock app睇股嘅,我覺得主動買入賣出其實係掉番轉,因為好多時候都唔make sense,例如市場心態應該係想平買貴賣(比你都會啦)
有一次我特登搵個細股買個好零丁嘅股數,發現 aastock 度有個主動賣出盤價量同時間都match。 有冇人解釋到

睇唔明
睇黎仲有排升

點解咁講

呢隻算中價股唔係細價
大戶唔會咁搞,比人發現好野係冇辦法
呢d 股大戶想收貨都係操盤玩下震倉洗盤果d 野咁

依家都幾明顯係大戶壓住個價唔比升住一升2格 打返4格落去

睇唔明

有陰謀論話買賣盤數據係特登唔岩
岩個d賣俾企業

另一個講法係,如果數據岩
賣方用原價賣唔出(其中一個理由)
所以用低一個價位放

第三個講法係大陸資金流計法同其他地方唔同

就咁講都三個講法,所以我都無再研究

睇唔明

有陰謀論話買賣盤數據係特登唔岩
岩個d賣俾企業

另一個講法係,如果數據岩
賣方用原價賣唔出(其中一個理由)
所以用低一個價位放

第三個講法係大陸資金流計法同其他地方唔同

就咁講都三個講法,所以我都無再研究

如果係第一個講法都有機會
因為我覺得市場心態一般都係想買得平賣得貴
我依家係成日見到賣盤平過現價而買盤貴過現價覺得唔 make sense
最尾半個鐘大量成交 開車先兆

先估聽日 4.5左右收市 成交Keep住億5

先估聽日 7.5左右收市 成交Keep住億5至2億

嚇撚死

嚇撚死

鎮定啲 比啲龍心

嚇撚死

鎮定啲 比啲龍心

睇7.7-7.8

嚇撚死

鎮定啲 比啲龍心

睇7.7-7.8

聽日?

嚇撚死

鎮定啲 比啲龍心

睇7.7-7.8

聽日?

呢星期睇8$

嚇撚死

鎮定啲 比啲龍心

睇7.7-7.8

聽日?

呢星期睇8$

認同 不過都要睇埋聽日 內房個勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞