洗手間面盆

9 回覆
0 Like 1 Dislike
去旺角走左轉睇下啲面盆
感覺上好似大部分都淨係賣個牌子
款式上同淘寶啲款好似都大同小異咁
想問問除咗運輸上怕佢整爛呢個因素之外 淘寶面盆有冇得諗
安裝來去水係一個問題
出邊賣個啲咪又係大陸造可以試吓叫賣家打木架先寄落嚟
如果我做枱面盆來水應該唔太影響?但去水係咪擔心條去水管唔同規格?
一定會啦 我見其他買家啲相都有打木架
到時都要換或用轉換器,大陸個制式同香港唔同,但比少少錢直接換個頭就搞掂

大牌子同淘寶,價錢係一個分別,至於用得耐會唔會甩色或塗層,真係睇你點用

屋企外國野同淘寶都有用,價錢差3,4倍,但水龍頭個d 我一定用外國貨,面盤先淘寶,試過淘寶買d 聽覺龍頭,輕到仆街,師傅裝個陣都勸我買其他,話呢d 淘寶貨用幾年實漏水

淘寶都係睇彩數,睇你買唔買到個足料既囉
我就係咁諗 其他潔具好似龍頭呢啲真係唔敢博
係覺得面盆呢啲冇咩嘢會壞嘅先諗淘寶
即係叫裝修師傅幫我買個轉換器就解決到個去水喉問題?
面盆技術含量好低
仲要好多大牌都係佛山個d 代工做
去水更加唔使理 都係自己買過套幾十蚊
你香港買盆個去水一樣要自己另外買 一撚樣
水龍頭如果香港買就唔洗理個d 接頭問題啦
面盤去水,你同師傅講係大陸野,佢自然知係用乜接口,頂多咪補三幾十蚊買個轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞