消息:的士業界11.22發動罷工

460 回覆
1247 Like 42 Dislike
罷啦的士狗
當你班𠹌樣一罷工
全城uber嘅時候全香港都發現原來的士狗存在喺呢度係多𠹌餘
3個鐘非繁忙時間500部快啲收皮啦
12點至1點我都罷工
收到,即刻同老細講請假,再去做Uber,呢日應該炒到$2000 up
垃圾
成班不思進取廢老俾人淘汰係度瀨地硬
支持uber合法,俾錢搭你架車仲要受埋你啲死人氣
唔洗你點態度好你唔出聲都無問題
問多句行邊條路都串過馬撚
又鐘意係車食煙臭到仆街,坐完連衫連頭都臭埋
早啲執柒哂佢啦
貴啲都長期搭uber
點解要攬炒
罷工起碼都堵個路啦。
你敢塞政總龍和道,我一年乜車都坐淨係搭的士又點話
日日開工駁撞車
成班垃圾

你快線入番中線,斜後左線後面的士見你一打燈就仆入黎中線駁撞

萬試萬寧

比你睇穿佢, 佢就會cut番入左線再搵食
我支持取締......
.
..
.
.
.
.
.

.
.
的士狗
上午11時至下午2時
有咩影響呀
的士司機罷工通常不會直接違反上述列出的國家安全領域。這些領域主要關注的是國家整體安全和利益,而的士司機罷工主要涉及勞工權益和勞資關係,通常屬於社會安全和經濟安全的範疇。

社會安全包括維護社會穩定和公共秩序,而的士司機罷工可能對交通和公共交通系統造成一定影響,可能影響到市民的日常生活和交通運輸。

經濟安全則關注國家經濟體系的穩定和發展,的士司機罷工可能對交通運輸行業、旅遊業和相關企業產生一定的經濟影響。

然而,重要的是要注意,具體情況可能因地區和具體條件而有所不同。有時候,當的士司機罷工對國家的運輸體系產生重大影響時,政府可能會將其視為威脅國家的國土安全,尤其是當這種罷工與其他因素結合,例如恐怖主義威脅或國家危機的情況下。

總之,的士司機罷工通常屬於社會安全和經濟安全的範疇,而不是其他列出的國家安全領域。
起街係邊
DC9心態 啲仇家罷工啲單咪落佢袋
正想講呢個問題
果日條路應該安全好多
有冇一百架會罷工定放啲冇人租嘅出嚟
阻住人返工
國安法呢?擾亂社會秩序
唔罷正契弟
軟對抗、黑暴、收美國錢、國安法
蛋餅強:出動!
好呀
路面可以少d車
訓多3個字先出門
軟對抗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞