ISTJ 係咪最討厭嘅人格??

91 回覆
19 Like 71 Dislike
證明呢啲測驗真係完全唔準
邊有可能咁多infp
你係外向嘅人,有領導力,不是毒撚
死廢老
https://www.16personalities.com/country-profiles/hong-kong

Population (est.): 7,141,106
Respondents: 143,021

都係INFP最多(11%)
係,有d公司請人都要做
Cls
咁我填d迎合到佢既選項咪得?😅
你呢個應該冇問題
吹下水當話題冇乜所謂
真係攞嚟評價人
現代人鍾意扮毒撚
照你個諗法,ENTJ 先係
E→ 從他人取得 self worth
N→ 長遠,可能不切實際嘅預景
T/J→ 有效執行

結果就係為咗自己嘅理想世界,同肯定自己能力,有效地影響好多人

最好同最壞嘅政治家都係gum
上網做test個個都INTJ,INFJ,ENFP,INFP
上網一定唔準,啲問題根本test唔到,例如問你鍾唔鍾意思考人生,鍾意就係N type,唔鍾意就S type.大佬全世界或多或少都會諗下人生,但唔代表咁就係intuition,結果istj變成intj,isfj變成infj,個個都係稀有品種事實上mbti係要睇cognitive function,唔係答幾條yes no問題就會知道
冇人駁到
上網自己測就係咪cognitive function都唔會準 人對自己嘅認知本身就大部分都有問題
我覺得自己做係test到你想成為一個咩既人多過test你自己係咩既人, 你俾既答案係你自己想要既多過你自己係咩種類
Exactly
樓主講咁多樣 討厭行為 你自己做齊晒
因為我係istj
認真答你 冇最討厭嘅人格 但心理唔健康嘅人多數乞人憎啲
諗撚多左

普通entj 只係偏向諗長遠 有願景,但經歷話你知今日唔知聽日事,天真撚先著重planing

同樣地你冇錢冇權冇能力,N樣野都唔會有效執行到

所以人格還人格,現實還現實。唔好搞咁撚多無謂野 做好自己身邊既野就算,搞多錯多 本末倒置 影響人生開心度
多謝幫推
洗唔洗咁認真呀
黐線 捉pokemon啲shiny咩家陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞