有冇好嘅dog trainer 介紹?

7 回覆
2 Like 0 Dislike
啱啱領養咗隻狗仔一星期 兩個半月大
去foster 睇嗰陣好文靜好乖
但返到嚟唔知係咪冇哂其他狗
佢開始癲 好多時都不受控
咬野/做錯野會no佢 或者用手㩒住佢個頭
佢就以為同佢玩 會想咬手甚至撲上嚟咬臉
我都知咁細個仲有排教
但我都想搵定啲trainer
去到咁上下都教唔好就要搵幫手
驚再咁落去帶出街會影響到人或者甩繩
求好嘅dog trainer 介紹
殊!
犬學堂,我個隻狗又係領養返黎又係咁。。。
但我好遲先拎去俾人教有啲後悔
我係俾我隻狗寄宿一個月training
我留意下!不過寄宿都好誇張
Bb狗離開一個月應該唔認得我加唔同哂樣
你要每個星期去探佢一次,因為要train埋主人
佢地會每日send相俾你話你知你隻狗過成點
不過!好撚貴!包住唔包食,要自己拎糧過去
仲係幼犬有puppy bite好正常 養過狗都一定經歷過
我嗰隻2-3月大puppy bite最嚴重 之後就會越來越少發生 去到大概六個月左右 就冇再puppy bite/亂咬嘢
可以上網睇吓bite inhibition training
我自己就覺得問題唔算好大 幼犬唔百厭先得人驚 唔洗去寄宿學校
可以上幼犬堂 學下點同佢相處同埋點樣幫佢社會化
可以睇下SPCA/eddie sir/mack sir/freddie sir
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞