試用期床褥origins/ecosa/emma有無人訓過?

62 回覆
1 Like 2 Dislike
樓上有人話origins偏硬
係咪呢款?聽你講完我應該買ecosa喇
我唔肯定係咪同一款
因為4salehk嘅美國款同香港Sealy賣緊嘅都唔同名

但承托力都好夠,我自己本身個人都唔輕
佢上面軟但下面都挺身,瞓上去軟得黎唔會成個人凹左落去
酒店嗰d軟到坐落去個人都會陷左落去
舊年出左消費劵後買左ecosa Essential 床褥 - 4.72寸厚,覺得厚薄適中,瞓落都尸伏
竟然有得抽走層數咁高科技嘅
佢送貨係咪包上門?

我就係諗緊入手emma定sealy 好
因為北美sealy 好似又唔係太貴
但又想試emma bundle唔使煩
I see 等我研究一下先
我見佢medium之外仲有firm嗰啲

yesss!! 就係好怕啲會凹咗落去嘅床褥
咁你配咗咩枕頭?
我冇專登買過新枕頭
瞓開殿堂之夢枕
yes 不過建議諗定第二個選擇
好似上面巴打講 試完唔啱再試其他
無實體店試,我一定唔會考慮。
有興趣想買 你最後有冇買到?
我買咗black friday 當日個deal
Hybrid 送兩個最平嗰個枕頭
好似比bundle 平多一百加紙

Shipping 等咗十日左右
佢送咗我個unit 門口
我自己搬入房都okay

而瞓咗第四日 so far 覺得都舒服!
感謝推介!

但佢送嗰兩個枕頭真係唔得
瞓到肩頸痛
而家又要重新買枕頭了
奉勸大家都係唔好好似我貪平
Bundle嗰隻枕頭應該都係好啲嘅
Origin真係狗也不屌,一個月之後即刻退左,終極唔好瞓,我係買最高規格pro 30cm,瞓中間左右都會好似跣落去咁,勁唔舒服。

上一張床辱係Emma hybird 25cm,諗住試多幾間所以退左,對比之下Emma真係好瞓好多,唔知係咪記憶棉問題,覺得偏熱偏侷,要買一定要買鑽石,有咩石墨記憶棉可以減少熱力。

第三張目前試緊ecosa 13cm
我訓左幾年,無反轉過訓
係中間軟身既彈簧有少少凹
我自己覺得幾好訓
Emmas好過emma
買左ecosa,so far幾舒服
買床唔好買果d垃圾牌子啦好心
樓主講果幾個都比較垃圾
Ecosa幾好喎認真
土炮napnice四千中
瞓左三年,唔錯
而家唔知仲有冇4sale水貨
4年前買過一張sealy 訓到而家都冇投訴
ecosa 睡成點 ?
黎緊打算買黑鑽 但係官網好似話hybrid果款會硬d

我又有小小驚黑鑽太軟會腰痛唔知點好
剛剛去左門市試 唔算硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞