中大討論區第八十八回之 只要各位同學團結同行,中大就會超越麻省理工!

772 回覆
3 Like 9 Dislike
去到midterm之後已經唔知教緊乜
Final死硬
開sem已經唔知教緊乜
Agger, D STAT Courses唔知教緊乜
去Oxbridge hypsm
宜家啲後生太多後路同選擇
審計報告|中大無為營運校園設施加入維護國安措施 未有確保餐廳只向中大學生或教職員提供食堂服務
https://lih.kg/3564970
無學生證唔畀食飯同去廁所
係,如果你喺2019年或之前入學,SEEM Dept. 係有提供 Financial Engineering 同 Engineering Management 兩個 minor:

但如果係2020年打後,就得返 Logistics and Supply Chain Management 呢個新嘅 minor:

我都想知點解會噉
中大餐廳經營者感到「玩針對」訪客既入校園「點解唔畀食嘢?」
https://bit.ly/3t5SRpn

審計報告批評中文大學對餐廳和書店的管理差,包括指餐廳招待非中大師生、便利店無牌售賣食物、書店出售玩具等。在中大經營餐廳的陳女士今早在商台節目表示,校園內約有兩至三成非中大師生,餐廳職員根本無權要求客人出示身份證明,校方的指引要求餐廳張貼告示提示只招待師生。她認為現時中大有保安把守,進入校園人士都有正當目的,「入得嚟點解唔畀食嘢呢?」曾任中大師生中心管理委員會的主持提及,2019年初曾有大批旅行團殺入中大校園,令不少學生投訴用膳困難,當時校方取態亦是「隻眼開隻眼閉」。
事實上有幾間真係賣得貴呀嘛
NA CAN炸雞飯賣五十幾蚊 份量細到女人都食唔飽
轉烏冬仲要加十二蚊 有撚病
我落百佳買pack自己煮都唔使啦
漢字你grad咗.... 仲霸住個台主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞