台灣衛福部政務次長:香港在國際上已沒有人關注

303 回覆
677 Like 33 Dislike

https://x.com/victorwang9519/status/1720667086140424393?s=46&t=dayZdntJm5owoqk5pZ1LWA
港仔已經失去利用價值,快啲躝開啦台灣不歡迎中國香港牌condom

condom
過多幾年地球儀都唔會再標注香港

多謝港仔幫我拉票,你哋可以死開喇
He is not wrong
講事實又唔鍾意
唔係美國爸爸,台灣直頭冇人關注
台仔台女仲係民智未開,用槍對爆自己個頭
台積電無係關注?
冇美國爸爸,邊有台積電
你以為真係美籍台人張生自己揼石仔啤出嚟
其實錯唔晒,不過係過多幾年既事。

等外資再走多啲,香港人再走多啲,佢既講法就冇錯。
台積電出世時,係美台關係最冷淡之時。

人地真係一手一腳慢慢做出嚟。
台狗吠吠吠, 從來都冇喺國際上登場關佢地屁事咩
俾多十年
十年後嘅香港 我都不敢想像
作為回歸前岀世嘅我 望住香港一路退步
曾經 香港人好自豪自己係中國人
到大家失望 失去左香港人果份引以為傲嘅感覺
換來係大陸大媽雙程證一路衝擊香港嘅系統
由當初家大業大食得起,到而家食到就黎冇,全面普通話大媽
香港今日同十年前都相差好遠,更可況下一個十年
可悲 可恨
APEC峰會美國都唔請蔡英文去
台仔睇到香港人落難就踩多你兩腳,仲有班港燦奶台奶到發神經,日日吹奏民進黨,唔知奶得出力啲民進黨會唔會批張身分證畀佢哋呢
講真,無台積電的話 以台灣咁撚樣既市容同民智,頂盡同菲律賓越南差唔多level
台灣除咗台積電勉強可以吹奏之外其他同屎冇分別,連一條正常嘅行人路都起唔出嚟嘅國家
beta香港
由校園劇開始嘅taiwan fever
完得未

香港人係崇都崇日啦

唔係已沒人關注
係不嬲都冇

係果一排咁多多
繁支算鳩數啦
台灣真係垃圾地方
之前去台灣旅行,一到機場個陣,即刻覺得個機場又霉又爛又落後
之後發現原來成個台灣周圍都係咁

香港人起碼會知道香港邊度做得衰,但係台灣人永遠都係自己打緊飛機
唔係有英國香港連漁村都唔知保唔保得住呀
知唔知果陣支那最興咩game呀?
鬥地主呀圍村狗仲唔含得撚?
水上人?D魚國家嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞