美股認真討論區 MMMCDXIV

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
前一晚暴跌,加個晚升返曬是正常操作吧
班死仆街大行集體downgrade sbsw,而家升乜春班撚樣質到落4蚊幾就拉升
冇乜力
有力左5日
距離前高差900點
Earnings lower -> 升
PMI lower -> 升
Rate higher for longer -> 升
直接Price in 埋下次QE
https://www.youtube.com/watch?v=xC4huAmx3KM&ab_channel=CNBCTelevision
5分鐘都冇就V番上去
18000仲唔夠?
之後風險太高
巨硬係唔係想一野破頂
24係保飯碗,保命,移民既年份
美國上個月失業率上升至3.9%,這意味着失業率即將觸發所謂的薩姆法則(Sahm Rule)。該法則由前美聯儲經濟學家Claudia Sahm提出,她發現當美國3個月失業率移動平均值,減去前12個月失業率低點,所得數值超過0.5%時,經濟衰退就開始了,過去每次衰退階段皆符合此情況。迄今12個月以來的最低失業率爲3.4%。10月失業率是12個月以來的最高值,此前8月和9月均爲3.8%,略低於3.9%,而3.9%則將觸發薩姆法則。 (彭博)
數碼港元,下年炒已經唔係好重要
同埋今年一年內回報由10500上16000應該係2021-2025最高回報
牙納完美示範美股本多終勝
個時13700 12400 大關
恆指18000就可以留條牛尾比大家
T車d傻紅多到

無視大市狂沽
明明今個星期係贏緊錢 但一日輸錢就好灰 係咪輸得唔夠求屌醒
又開始年尾18000不是夢
呢年得我同博唔刀堅持18000
幾難行
真係18000就唔玩了
上黎尻up都4 5年
This is wallstreet
幾時升得返去大g目標價
賭仔係唔會戒到賭嘅
熊軍加油
垃圾T 車
學吓N 卡得唔得

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞