[你講我畫]一人一個想笑但唔敢笑嘅moment

14 回覆
6 Like 6 Dislike
幾年前喺個好grand嘅event到撞到個fd
佢想問人啲Champagne喺邊到拎
點知講錯:「你地啲Shampoo喺邊到拎㗎?」
十足十啲大媽問人R贈品咁What a shame!

校長揸住支mic碌落台
碌既過程中不斷叫「哎呀,哎呀」
比支mic收到哂
小學果陣嗌Miss唔小心叫咗做媽咪
去喪禮啲師傅喺度破地獄轉緊嗰陣
仲要係一路自轉一路公轉嗰陣
開緊會嘅時候,老細企起身嗰下放咗個好撚臭嘅響屁
女朋友上磅重咗
咁多人比料佢出圖出書?

有次行街見間鋪執粒持賣, 有條粉皮行過大叫 "生意好呀!!"。
我之前出書啲內容係發生喺自己身上嘅7事嚟~
我唔會放人地啲故仔落自己創作到出書~
以前中學有次週會 個陣好似得中二/三
學校唔知係邊度請左班大陸黎既殘障人士
有啲係肢體有啲係智力咁啦
跟住逐個逐個係度講點解會殘障
一開始都係佢啲咩比人拐走呀老豆老母唔要個啲行野
講講下有個坐輪椅既話自己其實唔係智障亦都無殘疾
但係細個可能反應慢啲屋企人以為佢弱智
跟住比人送左入特殊學校
然後入到去比個智障既肥仔將佢由3樓扔左落街
所以佢就變左殘疾人士了
聽到一半已經完全忍唔撚到烏低身狂笑
搞到啲老師開咪叫人唔好再笑

勿相認
以前中學讀書有個呀sir上上下堂要去廁所 佢本身帶緊掛頸嗰種無線咪
班房又同廁所近 佢冇熄咪就入咗去 receiver冇disconnect
跟住班房嘅speaker全程直播瀝瀝嘅水聲
仲有一聲“呀~”舒暢嘅聲音

之後佢返到黎 大家都唔知點面對
睇一套唔算太恐怖嘅恐怖片
坐隔離嗰個陌生人啲反應好大
我以為自己睇緊笑片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞