名仕快相轉賺近700萬元 港唯一快相機營運商 受惠港人申領回鄉證

61 回覆
7 Like 48 Dislike
文件電子化浪潮下其實都唔好話好隱陣
唔係話佢係大型公司但大把大型上市公司盤數係輸錢, 港股亦大把呢種蚊型公司
佢失左入境處換證份合約, 得返中旅社only

同埋佢有好多舊機唔換係差,例如ifc同灣仔站
不過有幾部新嘅, 例如九龍塘同金鐘站果部有美顏, 深水埗站就換左新, 以快相黎講算合格啦, 人柒點影都係柒
呢類公司拎黎做assignment好呀, 夠簡單易明, 冇咩財技出現
我去一轉入境處有自助機影埋相, 仲要去名屎影相咩?
垃圾
部野影出黎勁柒
旺角果邊用樓下鋪就ok
佢貴在肯定用到同快,其他地方平就平,不過要等同隨時被人打回頭,最後都係要幫襯佢
d規則跟住部機黎set想唔發都難
十年換一次六百萬頂十年
五萬蚊一個月,打工好過
另一間瑞士快相機營運商Prontophot雖然機件精密,但用家操作簡單,且相片沖洗效果比Photo-Me更好。
曾經一連兩星期每天到Prontophot和Photo-Me的快相機拍照,再把對比結果送交地鐵管理層,證明其快相機質素較對手優勝
當名仕奪去Photo-Me絕大部分香港證件相市場後,1993年開始向 Photo-Me採購數碼快相機及自助數碼快相機耗材。後來,Photo-Me接受名仕快相的合作安排,加入公司作為股東,並成為名仕快相的唯一供應商。

說明競爭嘅重要性
香港商業就係咁壟斷再俾屎用家
700萬有幾多
對一間公司一年
之前蝕
整廁所板整BNO都係用張相就得
係得佢要barcode咁鳩屎
日文嚟
係真,上年賺咗二千萬。
人哋已經開始轉型
6千萬收入先袋到670萬盈利

個餅又唔係大10% 搵鬼做
濛到起格
Good job
今時今日唔蝕錢已經係叻仔
擺明利益輸送
之前喺地鐵站用佢啲機影回鄉證size
點知去到中旅社話之前影張相唔得
因為無QR code比佢scan
咁出面地鐵站啲機就唔好有個選項
比人揀影回鄉證啦on99
擺明屈你用佢現場啲機影相
係得回鄉證噤撚麻煩嫌on 9, 仲要影相部機, 又要回執又要盛
依家好似有app 整
唔洗比錢自己搞都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞