白雪公主真人版宣佈延期一年!黑人、女人小矮人更不見了變回經典CGI形象!

183 回覆
27 Like 73 Dislike
呢套都唔係忠於原著 小魚仙又係亂咁用人, 迪士尼班高層都唔知點搞.
白雪公主
皮膚純白如雪,嘴唇赤紅如血,頭髮黑如烏木一樣漂亮,因此她被命名為白雪公主
你當係哈比人入面d 矮人
騎住野豬
平均都好打過 個"王子"
尷尬到呢。。。
乜鳩都要政治正確真係好能煩
班左膠彩虹人又係麻能煩
白人唔可以油黑扮黑人啫,無話唔可以黑人油白扮白人喎
股價反映一切
屎撈white呀
唔係snow black?
反正都搵黑人做白雪囉
咁點解唔搵黑人跨仔做白雪
搵左膠嘈嘈佢
anya taylor-joy
根本唔想睇條八婆,要睇白雪公主直接睇打對台果套Snow White and the Evil Queen算啦
直接睇打對台果套白雪公主更方便
搵CG整都唔肯用正常侏儒演員去演
為左唔歧視侏儒
一於cut晒所有侏儒演員少數可以接嘅工作就得啦
餓死晒d侏儒就無侏儒可以歧視
Brett好撚正
左邊黑人係咪玩野
全部牛高馬大
炒撚左個決策人啦
明串racist
繼《小魚仙》之後,迪士尼再將《白雪公主》改編成真人版,今日發出首張正式劇照,拉丁裔女主角Rachel Zegler以白雪公主造型登場。而受荷里活罷工潮影響,《白雪公主》由下年3月再延期到2025年3月先上映。

之前有傳迪士尼改變原著「七個小矮人」嘅設定,由七個「神奇生物」取代,以免歧視侏儒症人士,之後又有片場照流出,當中七個小矮人入面有黑人有女性,令網友指迪士尼過度政治正確,引發熱議!今次正式劇照就睇到小矮人由CG取代。

除咗小矮人設定,王子一角亦有傳唔會保留,據聞真人版《白雪公主》加入女性自強元素,將白雪公主塑造成更堅強、更強大嘅公主,唔再躺平等王子拯救,所以將王子一角取消,改成一位協助白雪公主將世界變得更美好嘅全新男角色Jonathan,由美國男演員Andrew Burnap飾演,意味王子親吻昏迷白雪公主嘅經典場面可能唔會出現!

而惡毒後母就由神奇女俠Gal Gadot飾演。原著劇情指後母妒忌白雪公主美貌,有網民就話Gal Gadot妒忌白雪公主成件事好無說服力,睇嚟《白雪公主》真人版會改到同原著好唔同,其實不如寫個新故仔出嚟,好過毀原著啦!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0hLJjurtidFT2cxBNkS2gNwppdEh7V21bqKLP6hsFCws5m1QePHfWaLbxztPvwf9hl&id=100053400938016
小魚仙票房係咪衰左?
絕色美貌係皇后
Gal Gadot 做後母, 係咪要化到佢樣衰咁演
都係皇后靚d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞