有冇風水巴打識睇屋,咁樣算唔算屋中廁格局

80 回覆
2 Like 21 Dislike
🥹人就係行得唔順暢就想搵啲野係向好既睇下
點知問完都係唔好
樓花就唔好買啦
正門向西南偏西
8點鐘方向

屋既中心位係廁所唔好喎🙁
Showroom 我地睇過既
橦屋仔都起好左,係未有得入屋睇咁解
loft都叫房中廁
向西南偏西
以我理解唔係loft😅
明白你近來生活過得唔順暢,可能個人心情都麻麻地,想搵朋友圍下爐,聽下好說話。點知朋友仲講到自己既新居咁差,心情就更加唔好

老土講句風水呢啲野信則有不信則無,你本身都無留意開呢啲野,無啦啦呢一刻又將朋友既風水意見咁放上心?不過呢樣係你個人選擇,我都唔應該judge你既。

如果你真係咁唔放心,不如問下朋友風水上可以點樣化解?總有啲方法掛
🤣🤣🤣又係D識少少扮代表
其實點解會開始信信地依門野呢
就係因為係香港時另一位朋友學緊(唔係依家睇屋果位)
佢講左啲野係關於我屋企人健康問題
果位屋企人一向都好健康 無大病 小病都無
但係我臨飛前 就應驗左

人既心靈情緒都好脆弱
有時行得唔順就想搵野幫下 加持下
得既咪當佢真係幫到自己
唔得既 都唔會害到自己嘛

聽日搵返依個朋友仔睇下仲值唔值得買
化解下都好
風水唔好唔信, 屋中廁真係好大鑊.

咁當然唔駛拆咗個廁所嘅, 留返嚟做浴室齋沖涼ok嘅.

而要大小二便, 可以用 痰罐, 睇返當刻個吉時方位, 到時響床頭痾又得, 響廚房痾又得

當然最好就係落樓下會所或公廁痾啦, 屋中無廁, 徹底解決 屋中廁 問題~
咁咪幾正
原來背後有段故既,唔怪得你會將朋友既風水意見咁放上心。咁真係問埋呢位朋友拎個second opinion好啲,求個安心都好呀。

見你上得嚟開post,即係都因為呢件事而有困擾,希望你朋友俾既意見會幫到你啦。
你個tone好社工不過你對陌生人都咁caring真係幾好人
我唔識風水
不過正門係西南偏西, 花園即係東北偏東?
咁花園好大機會唔係好夠日照

呢度 d local 人中意花園向南, 因為日照多 d

另外, 你瓦頂既方向應該都係向東 and 向西, 將來身痕想裝大陽能板都唔化算 (大多數裝既都係裝係向南果邊)
理解唔到去外國仲可以點計風水

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞