鐘培生:麥當勞 burger 喺香港係數一數二好食!

159 回覆
22 Like 491 Dislike
m記塊牛質素太差,無汁水
香港通常係無分店的好味
m記真好食係搵Christian Yang拍廣告果時,現在塊牛縮左水
證明呢個世界係公平既
麥樂雞餐 係我由細到大都鍾意食既嘢

講真 真係幾正 但有d唔夠飽 基本上都要加大
慳家到叫完比唔夠錢?唱通街
鐘培生真係一件垃圾,專呃窮人
性價比太低
即係咁
香港m記牛肉漢堡黎講
無左n世既至尊漢堡同足三兩先係世一
宜家出個啲都係擺唔到上大檯
食到個樣咁虧
朱古力幾同意佢 因為好多酒店都唔及m記 其他不過不失 但食180蚊m記 堅on9
又唔剃鬚 暗瘡又多

幾好食都無用啦
Bur plus
佢買起麥記都得啦

而家個d又薄又乾比狗食
個脆弱雞腿包又係薄左勁多
以前好中意食孖芝 現家貴到
所以家族core business 唔到佢搞,佢而家到係家族畀錢佢玩嘅生意仔,蝕極有個鋪
嗰啲垃垃圾圾Burger 餐廳整到個包綿胎咁厚,漏到成手油啲傻仔就話好食,然後收鳩你舊幾水,俾咁多錢明明唔好食都死話好食,根本就係智商稅。老麥啲包起碼做過晒r&d focus group 嗰啲,點都好食過自己求鳩其煎嗰啲啦,而且價錢起碼對得住個包。Burger根本就係junk food,舊幾兩舊水我唔好走去正正經經打個邊爐又好,鋸個扒又好,焗隻龍蝦又好,偏偏走去食佢個垃圾食物?
因為班港燦都係住徙置區,屋企樓下梗有間老麥,個爛賭老母掛住開枱唔煮飯就塞廿蚊叫個死仔包落樓下食麥記,班衰仔衰女大個咗好多童年陰影加埋日見夜見就覺得討厭,所以一聽啲人屌老麥我就非常肯定佢係徙置區出身。喺外國,尤其啲有錢佬,住到冇雷公咁隔涉,想食餐老麥隨時要揸成大半個鐘車先買到,就冇呢種徙置區情意結,會知道珍惜,食落自然更好味
同意 但好食還好食 抵食還抵食 的確大部份好食過M記塊牛肉來貨已經貴好多 你去超市都有得賣類似
我覺得佢signature collection唔差,對得住幾十蚊個價間中都會想食下
一年利息收入=一個基層一生收入
百幾蚊食牛扒
薄左好多
呢間等執啦

大雞樂成日做打手吹奏

愈吹死得愈快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞