唔明點解啤酒咁難飲仲有咁多人飲

297 回覆
1436 Like 694 Dislike
酒一再沉溺
何時麻醉我抑鬱
係日本環球影城餐廳飲過杯生啤(唔撚係哈利波特奶油啤)屌打香港飲過嘅所有啤酒,返香港搵返同牌子都無咁好飲

利申唔排除排隊排到攰所以好飲d
小朋友,乖,翻屋企飲橙汁
不嬲酒精=毒品

岩岩睇咗,原來Hong Kong Beer Co隻跑馬地同Amber Ale都拎咗金獎師兄知唔知邊到有得買嚟飲
姐係飲酒啦
我覺得可樂難飲啲,330ml我最多飲一半就飲唔落
細蚊仔飲翻奶
因為要扮嘢囉
扮型,扮成熟,扮有taste
冇人叫你日日隊啤酒加高碳水
hktvmall有丫
你認真?佢地講生啤
罐裝 原桶 樽裝個分別都好大

生啤都有分新鮮唔新鮮
當你愛爾蘭原廠黑啤 Guinness
你行船返黎都要2個月左右
所以點會無分別

做過一陣酒sales
1664 白算係最易入口既啤

唔鐘意苦味就唔好飲lager

Lager我會叫佢做老人啤
灣仔條酒吧街最好賣係lager
因為最多老鬼落去飲

後生場好少會專登飲lager
又唔係成日去,一年先去兩三次,難得去旅行,對住靚人靚景,好難忍口,另外,香港啤酒唔啱我口味冇飲好耐,烈酒類都戒咗,冇食煙習慣,最多打下飛機,總之有分數啦
唔飲啤酒一樣都可以屌同事老細

純粹唔鐘意有汽既野搞到胃漲
你話溝女辛苦,一樣大把人溝都合理啲

屌閪辛苦就不如睇睇醫生
扮型扮成熟扮有taste應該唔會係啤酒

紅酒白酒香檳威士忌都大把扮野過啤酒

除非你係16歲中學雞飲罐ice上ig

已經分唔到直必定假膠
佢識鬼咩
香港儲存生啤桶既地方好多都無做好溫度濕度管理
加埋鋪頭都係是旦放
積埋積埋就會品質差左
有d桶開左成個月賣唔哂都唔換 開始變酸

都未計由廠運返黎果程船
lager易入口又平
唉我唔知我唔想知 呢啲做生意講供求 有人買就有人賣架啦
而家食煙仔都有cancer啦
我有做宣傳咩 冇呀我都冇導佢地 關我咩事姐 關我咩事姐
我話你知呀 啲死老同扮晒死狗吊起癮上黎咩野做唔出咩野講唔出呀 你唔好痴埋去添呀 咪一間以為你害左佢咁
根本就係佢地自己衰 佢唔食 佢唔食 我地冇野做架喎
炆咩姐 我冇炆呀 根本就係佢地自己衰
全部酒都好難飲
飲完又攰又眼訓
唔訓就要多10倍精力先維持個人運作
飲得多仲會嘔勁辛苦
從來未試過飲酒會興奮會開心
跟本個場氣紛好啱vibe自然就會Hi
所以已經冇再飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞