[大勢所趨]FUJIFILM出咗部純數碼超迷你即影即冇相機

21 回覆
2 Like 4 Dislike
今次真係即影即冇
無相紙盒,無Mon,睇相印相要用App/ Mini EVO
都係果塊5MP CMOS
遲吓呢塊CMOS衍生品應該稱霸DC仔比無反取代之後既空隙

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/20018360
垃圾一件最多興兩個月
冇得印相冇得睇咁買佢做咩
乜你咁比面佢
係lor,既然都係用個instax printer,我直接用電話影完用app print 唔好?
享受純攝影既感覺
菲林機都無得睇

之後應該出部四四方方既菲林機樣無Mon無相紙匣既機
嗰啲filter效果喺個app都可以搞到
可以用Mini EVO

但明明Mini EVO就有Mon有得Print
係呀
之後印出黎都係即影即有既quality
偷拍神器
成件野都錦繡多味魚黎
咁都俾你諗到
所以即影即有同菲林機比,佢嘅賣點就係可以即刻印相,依家冇咗
電子垃圾
佢可以數碼
諗諗下可能Fuji想出啲Action Cam
於是搵啲濕鳩野試吓
呢個答案好有啟發性
呢個有得拗
Mini12 果啲即影即有個解像度係低啲
(唔知重有冇之前果啲例如11同10賣啦)

Mini EVO因為數碼高清,印出黎解像度高啲
即係會清啲實啲唔似即影即有

呢部都應該會係咁
而家外國班潮童又興起screenless... 因為美國加拿大果D summer camp好多都唔俾你用有mon既電子野 咁D潮童就用即棄菲林機 你可以google下papershoot 咁既機都要賣幾舊水美金
咁Leica都有部screenless既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞