有冇 手機充電時間APP?

17 回覆
0 Like 9 Dislike
想一朝早起身, 部手機係100%電俾我用成日
我而家平時, 係由瞓教就叉, 叉到瞓醒. 但好似話手機不斷由99%-100% 來回叉. 會傷電
有冇啲APP 有得set, 5AM 先開始充? 我7點起身, 乜都充夠
又或者由我瞓教, set佢自己叉到95%就斷電, 去到6:30AM 先至再自動叉
有冇啲APP 可以咁SET? 或者有冇USB電充器可以SET?
智能插頭/拖板幫到你
我都係咁用
Smart Plug用app set時間掣
或者古代一個大圓圈嘅手動式timer都得
https://www.trustedreviews.com/explainer/what-is-adaptive-charging-4326583
Google calls the tech Adaptive Charging on its Pixel smartphones, but OnePlus devices refer to it as Optimized Charging while Samsung devices go with Adaptive Battery branding. Even Apple has a version of the tech on iPhones dubbed Optimized Charging.
巴打你部咩機? samsung 有冇?
THXTHX. 我研究下先. 唔該晒
thx...好大嚿. google 搵下先
Smart plug細舊好多
貴幾倍咁解
原來係sony
唔知其他牌子有冇
其實唔傷電500次循環可能都係1-2%嘅分別 唔夠1%都唔出奇
唔該晒. 都係突然間諗到
點解手機唔可以SET 時間充電
都係好奇問下
https://www.tp-link.com/zh-hk/home-networking/smart-plug/tapo-p100/

遙距開關電源 – 實時控制Smart Plug上的電器開關 / 時間排程 – 多重時間排程 建立個別開關 / 外出模式 – 根據作息時間 自動開關電器 / 語音控制 – 支援Amazon Alexa及Google Assistant / Tapo App (iOS/Android) 簡易配置 共享控制權限 / 纖巧設計 防火、防觸電外殼
最佳化咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞