RTX 4090 已加價!!美禁運4090到香港 預期 4090 售價會飆升

225 回覆
114 Like 6 Dislike
【腦場掃地僧秘】美國商務部對中國實施新一輪出口管制,其中包括 GeForce RTX 4090也被納入禁售名單,當中包括香港及澳門地區,貧僧詢問幾間實體及網上腦店,發現GeForce RTX 4090已加價,代理商則表示暫時未知 30 日後RTX 4090 供貨情況,但必然會構成一定程度影響,相信 GeForce RTX 4090 短期內售價會飆升。綜合多家腦店消息指,暫時 GeForce RTX4090顯示卡已有小幅度加價,部份代理已取消了優惠,包括原本 RTX 4090送 32GB DDR5 RAM,消息一出優惠立即取消順手再加價。代理商則表示,暫時仍未知道30日後RTX 4090 供貨情況,就算廠商偷偷寄貨,也不能以行貨自居而且要相當低調,否則顯示卡品牌會被美國列入黑名單,所以預期 RTX 4090 數量會變得非常少,相信 GeForce RTX 4090 短期內售價會飆升。

https://www.instagram.com/p/CyiZyqoP52v/
物以罕為貴
炒價Gogogo
都係用黎打機啫,
咪唔用咁勁
有價冇市
想像唔到香港榜上有名
大撚鑊
之後所有新卡都禁咪仆街
而家到你揀用唔用咁勁?
啲咭之後唔通唔會係assembled in China?
所有同4090同級或以其他嘅全部都禁
@油耳 急單
越禁越多野
買左隨時第日無零件維修
留港撚不值得擁有新卡
你預咗
又炒display card 邊個仲會埋單
炒撚爆佢
無十萬唔賣
又創新職位,帶電腦產品來港!!.
如果玩4k 冇其他選擇
又可以炒
我諗真係打pc 用4090玩4k 既gamer 香港總人數10%都唔夠
下次iphone
之後成班港女會點?無得打咭
3系 2系個價都會升
唔玩4k 咪得
玩番720
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞