中国深圳女老師一聽學生提到「大日本帝國」當場發飆憤怒拍枱

146 回覆
12 Like 189 Dislike
如果當時日本統治了整個中國,現在他們一定會很乖很和平,不像現在那樣少少事就想人哋死全家同滅族。
大日本帝國(日語:大日本帝国〔大日本帝國〕/だいにっぽんていこく、だいにほんていこく dainippon teikoku, dainihon teikoku ?),又稱日本帝國(日語:日本帝国/にほんていこく、にっぽんていこく nihon teikoku,nippon teikoku ?),是日本在1936年至1947年間所使用的國號[5]。在法律使用上最早出現於1889年公佈的《大日本帝國憲法》,在1936年後才成為日本官方文件上的通用國號,一般是指1868年-1947年帝國主義時期的日本。

佢個名黎架
咁你支共又屌以色列,人地就真係萬眾一心團結抗敵啦
仲有大日本帝國邊到屠你支那賤種幾千萬,佢地係想搞大東亞共榮圈,支那賤種不識抬舉仲搞對抗
勁cringe
老師你知唔知 你d 同胞湧哂去大日本玩
侵略就唔敢講冇做,但日本強大個個位好似係明治維新喎 佢侵略亞洲花左唔少人命同資源,輸左俾美國插旗先二次強大,你中國係人地明治維新個陣仲係道玩緊封建
大日本帝國
大家都係東亞人 點解唔可以統一 要喺度搞分裂呢 係都要搵埋晒啲美國佬蘇聯佬搞自己啲同胞
小姐姐很正
對 文革六四都是
笑到仆街
又要人提帝國
講左又要俾人屌 連個名都唔提得
講蒙古帝國又得唔得
每次朝代變更個d 點計法?
嗡幾隻字又要高潮
中國人真係全身G點
隨時佢自己都有份去啦
Absoutely no one:
全世界除左中國人:enjoying life

中國人:唔可以俾外國人搞鳩我地 屌佢老母
影片一出...就即刻有錢途....
老毛淨係文化大革命都殺左至少8千萬中國人
點計?
有冇miss ig
同以前睇北韓記錄片見到
見到D北韓人一個二個誓神劈願, 人人痛罵美國鬼

跟住我心諗一句「拍住片當然一定咁, 如果唔激昂D, 真係屎都有得食都似」
要放部電話係前面先開始講野
做左無影低=無做
小支拿民族

條片做乜cut走Miss下半身?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞