究竟香港人仲拍唔拍到Ballerina

11 回覆
2 Like 5 Dislike
嗰兩場打鬥片拍得非常出色,尤其是酒店個幕,動作簡單利落,冇多餘動作,又真實

如果係香港人拍甄子丹成龍一定紮晒馬功夫葉問咁款
好撚老土

而家係唔係香港(東方荷里活-自己話)最引以為傲嘅功夫片都俾人超越埋
香港人算鳩數
各行業都是旦 hae做揾快錢,炒炒賣賣,無認真做
人地netflix唔係儍,有冇 invest港產片?
韓日台大陸都有大把
呢幾年, 韓劇同電影D製作包括攝影, 場境,道具, 動作同CG都唔野少!!
最犀利係正劇, 鳩劇, 愛情片都肯擺心思擺資源做CG去豐富部劇, 例子有大力女子都奉順!!
睇左頭兩集就知呢部擺明係鳩劇黎, 但係有外境有CG又有動作, 可見而家韓國D影視製作幾勁!!
更正-應該係"大力女子姜南順"
其實香港人係咪自視過高?
https://lih.kg/3519749
呢一幕真係好撚正

(no offence)
asian小眼睛 = 連「用眼神演戲」都做唔到

最鐘意個大老細諗住講經比佢一鎗秒左
然後再清晒成間房d人
再唔晒時間同最後條友逼供
唔講咁你食玻璃啦
但睇得出都係靠剪接fing鏡 以快打慢
冇以前果種睇到打到肉赤嘅感覺
係,故事你諗唔到,唔拖你
唔係架,個女主角其實幾好戲,係我cap 佢俾人打到仆街個樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞