亞美尼亞有冇可能會嬲到同以色列反枱?

15 回覆
0 Like 2 Dislike
https://twitter.com/301arm/status/1713201169571484137?t=W8Ry02p2MhU_PgQUTn8bGA&s=19

「以巴前線未完,而家仲派人嚟幫我對家撐?」

https://twitter.com/visegrad24/status/1712943252079329393?t=4QfEdHDTNFwCQAQymu50VA&s=19

布林肯憂慮阿塞拜疆幾個禮拜內會再逼入亞美尼亞
高加索地區可能會爆發比南斯拉夫內戰更混亂嘅軍事衝突
高加索酋長國嘅車臣遺民戰士,手上嘅古蘭經、聖訓、步槍蠢蠢欲動,嚟到掙脫露西亜連邦枷鎖嘅時刻未?
先唔講地理上冇連接
Azerbaijan係旁邊睇到實 仲邊有可能搞其他人

亦都証明咗以色列大把貨 唔駛hold起黎打加沙

咪趁勢攞埋zangezur corridor
之前法德為首搞左個5方會議(仲有歐盟代表, 亞美尼亞, 亞塞拜彊)
亞塞拜彊同土耳其兩個都唔鳩去, 理你班loser都曬氣

由始至終, 亞塞拜彊都只係考慮俄羅斯同伊朗
呢個新阿美尼亞總統一直打算搞咩新外交政策, 結果一塌糊塗
搵帖木兒統一咪得
阿美尼亞covid 前旅遊業好旺,大興土木
covid 後drop 得太勁差落幾撚多錢
而家搞外交係想類似泰國咁做避風港
奈何其他國家自身難保唔會再開外交戰線
代入亞美利亞人
國家隨時比人攻打既恐懼感
阿美尼亞 可能會滅埋國
好撚中二病,做乜鳩
I love emilia
全世界第一個基督教會
由耶穌門徒 Batholomew 成立
亞美尼亞係全世界第一個基督教國 夠唔夠巴閉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞