s23算唔算最完美手機

454 回覆
166 Like 215 Dislike
ipad長期三十幾個網頁
好懶
而家samsung個os係用android + samung自家個oneui, 都係每年升下少少咁/改靚少少咁,
靚同埋功能自訂性都多
on9
用緊 跌過好多次都無爆
咪撚人講你又講啦
S20FE 最高 CP 值
S22唔打機又冇咁易過熱既
一般咁用到S25其實係冇問題
點叫重度?想見識下
基本用到收工得返3X% 如果夜晚出去食飯 唔洗諗住朝淨
S20 如果後蓋唔鬆,mon冇綠線同個指紋好啲
就係真正神機
因為我部s20副機用左一年真係疾
指紋解鎖唔夠靈敏
有時有啲app (例如MFA會)唔work要reboot

總體係幾滿意
自己仲用緊note20u 近排想轉心思思flip5定s23 唔知點揀
想用細機佢真係唔錯
之前有係牙石同佢之間選擇
最後都係用左S23
打機好熱
瞓覺10個鐘,用10個鐘著mon,4個鐘唔著mon 唔會用到100% 對我嚟講算重度
兩者有咩關係。。硬件勁軟件廢咪要down gcam

事實上gcam 自由度大好撚多,色調任較,sharpening level可以揀,現今連iphone個sharpening 都勁到痴線,s23配合gcam + xml 做到比iPhone 少好多sharpening + 顏色更貼近現實
我正機S10e
副機幾年前既sony
事實就係Samsung啲software嘢好渣 普通用家點會識揾gcam裝 唔係話裝apk難 而係Samsung用盡晒啲靚hardware砌部貴機出嚟 都唔發展下啲software嘢
當年AOKP/exposed 果D 魔改真係行得好前, 結果廠陸續在十年慢慢加返果D功能
10個鐘著mon你較最暗~
s23 自動調節做得好好 以前個啲會唔夠/太光
會唔會你無開最佳化
其實係咪d人開左game booster個效能模式唔知ja

Set返game booster去一般mode其實好正常
其實真係兩個感受
個提升多過每代快少少
連電都襟過以前 一定 睇你點用
但基本上唔係瘋狂打機用一日唔難
正評意外地多

連登仔又輸
係咪曲mon?
--> 全set鏡頭用S22+一樣冇變, 如果main camera有23U 200MP 感覺會好啲, 同埋如果3x 鏡有高少少像素, 最少睇齊ultrawide camera 12MP感覺會有多少少"新機feel"

-->顏色方面, 個紫色實機係似淺粉紅,如果有S9/ip14p隻紫色就好

-->個mon冇1440p都係既,話晒由S6去到S20都有1440p, 可能係為慳電?但有1440p就最好啦 而依家好似都未有風講S24/+會有返1440p (但個moon色水搭救, 戶外強光下都色水都夠實+識自動tune色調)

-->舊電如果有S21+ 4800mAh就更好,純粹心理關口,23+ 係4700mAh, S22+/S20+ 4500mAh, S10+ 4100mAh

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞