如果打機畫面想有包圍浸淫感,應該揀16:9大電視 vs 32:9 顯示器?

70 回覆
90 Like 22 Dislike
巴打係駁console定係PC?
電腦枱試過放 75吋 48 同 42 oled
最後用42比呀仔用 自己用48 吋 真係打機睇戲兩相宜
其實75吋放電腦枱係冇問題
Set 3840X1600 or X1440 打機都好震撼
如果唔係頂住對喇叭 我可能長用🤣
75吋巴打張檯應該好撚大
16:9電視 行21:9/32:9 mode都係得3840X1600 or X1440
呢點好似又輸返俾32:9 既5120x1440
唔通要追16:9 既 8k tv
成個車房變咗打機房 想張枱幾大都得🤣
架車就放街風吹雨打🤣🤣👌
因為其實客廳部75吋電視從來都冇人用黎睇電視 反正鋪晒塵 我先痴到攞黎做Mon🤣🤣
我最盡擺到65吋only...冇計香港地細樓貴
有大電視首先要張大檯,有大檯首先要大屋
75吋冇緣享受
買neo g9 57吋7680x2160
即係兩隻32吋4k mon拍埋
G8
成日要轉程式
睇完個價.....買到8k電視
8k電視好似得8k 60hz or 4k 120hz
ching一言驚醒

想整3個mon 咁應該係用臂架定立柱式mon arm?
最底個mon打斜坐檯真係唔知點整
求ching教學
65吋 電視

基本上都好睇你用咩黎打機.....
我用PC 駁43" 電視已經有D 睇到眼盲, 如果純駁PS4/Xbox 既話又唔同講法......

我返而覺得3X 吋 curved moon 會有多D包圍感......
(利申: 儲緊錢買.....)
真呀,32:9 未必夠力
可能唔通要整3條柱
都係駁下PC 打機
揀返32:9算,贏240hz
想問下巴打
打機左右黑bar 既話,
係唔係大概得番27呎左右既畫面show 正係中間?

同埋想問下做野果陣有無得好似dual mon咁
一個mon分左右放野, 2個mon split4 part咁樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞