室內設計 裝修 家具解答

356 回覆
3 Like 46 Dislike
當然唔使,就咁做個面
我自己就覺得好撚貴
係囉,邊俾得落啱啱問咗我用嘅另一間傢俬廠,佢都話一件料其實都幾大,唔應該加咁多錢

所以裝修根本就係劏水魚嘅行業
佢唔想你換姐

一件膠板4x8 尺,先300幾 , 你600櫃, 一件膠板一開2都仲得
Btw, 咁點解唔搵第二間做, 屌你老母唔想做咪唔好做,點解要俾錢佢賺
不過判頭就可能拉上補下, 佢可能第啲蝕比你, 呢到就賺返你, 如果要加成皮嘢,我覺得就唔換算數啦, 大陸膠板靚少少應該都頂到5年既,有咩事咪過幾年再換
沙磚碰預製石屎牆,釘膠網帶都落過,最後都會裂,有冇得救
正常 新牆 一般 都有機會 裂 到時 叫油漆師傅 返去再 執執 問題不大 要睇師傅功架
問題已經就三年,上個月執過而家已經有小裂痕
做法問題 如果新牆已經3年有多 師傅 番執 爆機會 較小
想問下新樓洗唔洗剷底再油
見一啲又話要 一啲又唔洗
睇吓你咩要求 一般新樓 牆身都好粗糙 流水式做法
見啲人話本身發展商果啲好流唔襟用
係咪真係嚴重到1 ,2年就要再執
如果已經整左嘅入牆衣櫃 想剩係轉木門做玻璃門 要幾錢? 定係直接拆左佢成組整過差唔多??
本身單位舖左磚岩岩收樓發覺唔平個地想慳錢冇咩錢但另一半又鐘意無縫同spc d質感但我地係長住好煩

1)諗緊磚上舖spc
2) 重拆舖磚
3)重拆舖spc
4) 舖其他板?
幾大 諗住住幾耐??
6xx, 預10年左右
如果 仲係新淨 可以淨換門
建議3 講左 某些客 成日慳 見過好多客 因小失大
如果你要慳 我勸你 草下錢先好 裝修
我見過 2-3房 十幾萬 全屋裝修 空心磚 傢俬就咁擺落去 打膠收口 廁所漏水 油漆 凹凹凸凸 暗喉都凸起 等等問題
你想平 可以 試下 新屋苑 樓下 裝修 公司 或 坊間 網上 10多幾萬 全屋裝修
唔該巴打,如果3既話長住10年以上無縫地板你會建議舖咩穩陣如果唔舖磚?
1. WPC 12mm
2.複合木地板
3.SPC 10.5mm
4.纖維木地板
痴牆紙好定油油好
打錯字 係2先岩
油油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞