【十月新番】屍體如山的死亡遊戲 第二季

208 回覆
8 Like 4 Dislike
得大波女主好睇
劇情悶
咁drrr好睇啲 啲角色吸引好多
今套啲角色仲未睇到邊個特別突出
上季尾既隻吸血鬼幾時出番嚟
仲有魔術師呢
啲打鬥今集好廉價
吸血鬼進化睇到毛管戙
硬係覺得劇情好拖咁
可否明快啲cut走啲旁枝
睇呢到d 巴打講過
好耐都唔會入正題
唔係下嘛
好鍾意永生之酒
無頭騎士都覺得ok
呢套完全唔知想點 陣營多得太誇張
而且暫時係未有果種 所有野連埋一齊 既feel
陣營既關係我睇得到
條主線好似仲鋪緊咁
真係有必要個個角色都落咁多筆咩
睇漫畫睇到最新都唔覺有主線
變吸血鬼
睇到差唔多尾幾集都睇唔到屍體如山同唔知玩緊咩遊戲
無名嘅路人屍體如山, 死亡遊戲就真係見唔到
呢套人物太多,派系太多.
好鬼混亂
因太多人物加入. 故事變得拖拖拉拉!!

呢套野好易失控.
阿匠
睇到都覺得痛到仆街
今集幾緊湊好睇
雖然都係唔知佢up緊乜鳩
好睇
但鋪完主線未
超無聊
想棄
吸血鬼戰異常地好睇,美中不足係上一集冇一集打晒斷開咗兩截
其實有主線咩
講主角喺舊世界嘅經歷覺得已經算主線
但同現實線駁唔埋又覺得冇主線
警官嗰邊一路查案但好多案又拉唔埋
上季尾既吸血鬼好似係同螢火蟲唔同陣營?

監獄個情報犯完全唔知講嚟做乜

警察金毛前輩同金毛女中介頭頭有過一段感情,前輩果陣唔知查咩案(應該係查非人案件掛)查到舊世界國旗,得知警察內部有內鬼,跟住比人殺左
金毛個黑毛同事就收左無人機佬間情報公司皮
無人機佬啲舊同事架空左佢間公司,比人收皮後就走左去幫金毛女手

雪天丫就想見證真正既魔法所以想搵班非人

四乃果到又唔知關佢咩事太有錢所以整一個秘密警察/情報機關(長子果個機構,唔知點請到咩老鼠幫手)再加 私人保鏢集團(雷)

所以推斷條主線係搵出…點解啲人會有超能力掛???
堅係碎片化既故事

我估就係吸血鬼係舊世界既人,唔知點又轉生左嚟依個世界,之後比人捉左嚟研究做實驗
抽左佢啲血整左啲非人出嚟
跟住成班非人炸爆左個機構出嚟報復社會
但啲非人除左吸血鬼真祖之外可能都比人做實驗做到智力有問題,所以真祖要睇住佢地

雪天丫個目的就係搵班非人學魔法
警察就係想搵出依個非人機構同埋捉晒班非人類
有啲非人唔知做乜為左搵人生意義所以要做殺手???
男主角就本來想賺錢做毒撚點知見到舊國旗同身邊既朋友同埋支筆有困難就想幫手查埋一份…就係查點解會有人知舊國旗既存在

一句講晒,寫咁撚多個角色出嚟做乜
我估主線應該同舊世界相關,問題係成個劇情目前都只係圍繞住主角同現代線啲異能者接觸,仲要用查案式咁間接接觸,究竟幾時先會掂到所謂主線都成疑問,所以描述成冇主線應該冇講錯佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞