[動漫]出場好型死得好柒嘅動漫人選

440 回覆
481 Like 32 Dislike
Vegeta
悲劇達
依家係由頭柒到尾
角色設定係柒
岡八郎明知殺唔到先走,係俾滑飄追上單殺啫

你睇番Gantz 設定中,所有人既人命都係兒嬉,而滑飄係前中期最強Boss,岡八郎又唔係主角,最強光環都係以普通人player既身份黎講,佢現身後單挑失敗,俾滑飄KO 比2.5 合理得多啦

gantz 大版戰,個故事鋪張得唔錯架喇

垃圾咒術完L 全無鋪陳就次元斬完場 ,再加人設崩壞,芥狗想翻身真係要靠神跡
而家當搞笑漫宿癱傳咁睇芥見已比裡梅受肉
可惜劍圍未死 唔係可以一決高下
冬獅郎
下,我覺得佢出場好頹但死得好型
笑死,真係有咁即刻唔柒了
04真係冇眼睇俾鏡鬥士一個反彈就打殘
出哂大絕,點知打個分身
估唔撚到打個分身都要出大絕
士郎贏呢場係要達成好多個條件,固有結界counter王財,凡人血統counter鎖鏈,再加埋心理戰搏佢太自負唔會入場開ea先打得贏,最後仲要archer收頭先贏到,算係劇情殺輸得唔係太冤枉啦
絕界都贏唔到火黑,志志尾點打啊
假面擺pose型 一打就柒
日向幫復
玩過 visual novel 都知,根本大把合理選擇都會導致 dead end 土狼真慘,唔參戰就被 saber 斬腳+illya 整人偶

初戰B 叔: 救saber 就被B叔腰斬(但之後冇事),帶rin 走就被人斬手斬腳 +做人偶

saber 線,土狼太有自信去廟打 caster,saber 就會被搶,但 hf 線第一次 去廟又唔會

saber 線懷疑麻婆,選擇調查地下水道就被麻婆插,唔調查就被人採屋企,saber 被人調走,土狼直接被人隊死

仲有 saber 線 打 rider,擔心saber 早D上樓觀戰 saber 就早D用咖哩棒,唔觀戰 saber 一樣會被迫用咖喱棒,但被illya 捉走就唔會夠時間被救

土狼真難
得ubw 算gd end?
其實 所有 TRUE end 都勉強算 good ending, ubw 係最有前途,HF抱美人晚晚同櫻+rider 3p

如果我係土狼+知道時間線,都唔會想被B叔腰斬

saber 線: 有 avalon 在身,致命傷都冇事
UBW: saber 早離隊,但之後受的傷都係小傷,再+上archer 冇係序章受傷離隊(唔同於 saber/ HF 線),用寶石開通脈絡,接近 archer =自動升 level,直到可以開 UBW
HF: 一直受傷,冇左 saber 之後 直接換手,封鎖脈絡,唔比 archer D 高級魔力侵蝕。用魔術 =自爆

其實 UBW 都有仆街選擇
saber 被奪後,凜+archer 去教堂 打 老師+caster, 2 打 2, 土狼附近隱藏,結局如下
1) 土狼勇敢參戰, 3 打 2, caster 直接用令咒call saber 咖哩棒,archer 做肉盾,之後團滅
2) 土狼 驚+靜觀其變 = archer 背叛 =正確選擇
邊到柒 幫手引怪 仲要轉角遇到大Boss先慘死
係康一犯錯先令承太郎受重傷,係咁既情況下承太郎連世界都冇開依然打贏吉良
其實tv版唔算死得柒喇,喺印記就快耗盡嘅情況一個打幾個
點解成日畀人笑

贏咗男主但第一話就比男主踢出局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞