[十月新番] 破滅的王國

272 回覆
5 Like 8 Dislike
睇到第二集停咗,想問下主角仲有冇keep住屠城
今季係有韓國野但唔係依套
係隔離套歸還者的魔法要特別
已經信咗神
勇者歸來啲fd?
對劇情唔係特別大興趣
淨係想睇成班人比人殺死既震撼感先睇依套
睇完第5集真係睇到我R哂頭

引人類去殺魔女對男主有咩著數
淨係得靠佢隻垃圾巨人磨到人類滅絕都唔知殺唔殺得哂全人類

戰鬥分鏡又混亂 依頭殺完一大堆人 幾個分景既背景都見到唔到有人類
轉個頭盲突然成大批人類無聲無息傳送過去再殺埋人先反應到
但係再轉個頭腰斬果陣又唔見哂人 再再轉個頭又出現返
搞到成班魔女好似為死而死咁
我都唔明,男主點引到班人類傳輸到月球

同埋你話呢個世界唔適合師傅,但又走去燒樹,真心癲,燒完你就算改變完世界,都一樣復活唔到師傅

嗰班魔女又搞笑,最得意都係喉嚨爆條蜈蚣出嚟嗰個
個作者心理變態,估唔到動畫化

我睇左啲咩
已棄,cls on 99 劇情
主燒埋棵魔女樹,令魔女絕埋種
tri唔錯喎其實
同最新嘅02劇場版比較?
佢要將02套黑歷史挖返出嚟補完
算係咁啦
想睇下後面係幾垃圾走左去睇漫畫
原來得好少 好快睇完

暫時感覺又未算好垃圾 但係太多設定塞落去睇到好亂
明明個世界觀同設定可以寫到好多野
但係比佢玩到即棄咁
依頭介紹完既設定 或者新登場既人物
轉個頭就冇機會再延伸落去 前面既鋪排完全白寫
分分鐘後面彈起果4個小國加埋都捱唔到20話漫畫

仲有好多細節位奇奇怪怪唔知想點 毫無邏輯可言

動畫之後都唔知點做落去 魔女死哂之後好幾集都冇野睇
應該大把人棄坑
仲要動畫無論係停係邊個位都好都係九唔搭八
我稔唔明點解會動畫化
大和比人係後面插穿個頭果下幾爽
真係 R撚晒頭 ...
多羅卡同王妃有冇咩關係
男主乖乖地係帝國繼續殺人,我都重有小小可能繼續睇落去既最大仇口都未殺完就走去攪死魔女唔係太接受到個劇情
有睇劍之王國就會明
多重宇宙?
動畫係魔改定劇透
多重宇宙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞