裝修期間樓下投訴漏水

14 回覆
1 Like 0 Dislike
單位裝修期間樓下投訴天花板喉管漏生鏽水
問咗裝修師傅 我個單位全屋喉管都換咗新
期間都冇乜用水 防水工程都做咗
準備同管理處了解同跟進 想問下咁多位ching有咩需要注意
有心想解決的 但想搞清楚係咪真係關自己事先
做足就ok 啦 你算好有責任心
搵公證行check
有時外牆漏
你問下佢邊個位見到有水先啦,如果果個位根本無喉,好大機會唔關你事
樓下見你裝修就博大霧屈你 我見唔少啦呢D撚樣, 洗撚理佢, 入伙之後跳多D, 多D拉枱
睇下係唔係外牆入水
你樓上怕咩wo 係煩D
搵公正啦
當保障自己都好
驗完唔係你漏就保障自己
萬一真係你屋企漏就叫裝修上黎再幫你跟返

我以前舊屋都試過一次
結果搞咗一大餐
仆街 係樓上再樓上個層個企缸位防水層穿咗
只係咁岩唔知點解我同樓上都好彩冇入水
唔該哂樓上咁多位ching

問咗管理處 原來係條鐵喉生鏽
所以不斷滲啲生鏽水出嚟
佢好耐之前同上手業主反映過 上手幫佢換咗一半
咁嘅情況我係咪要幫佢換 呢啲洗費大約幾多?
問你個裝修師父未得
咩野鐵喉黎?食水定去水?
屎水定污水?
成坐樓共用定淨係你用?
搵師父現場睇啦,圖又無相天無當連登仔識天眼通?
你問吓管理處收樓下幾多回佣
條鐵喉係屬於邊個 同埋點解天花板會有喉?用耐左有折舊又要你整?你個師傅又話換晒新喉 點解有條鐵喉又睇唔到? 好多野都唔係好清楚
突然間又多條舊鐵喉,你個裝修佬又話 check 過晒無野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞