[十月機人打怪番]BULLBUSTER

56 回覆
6 Like 0 Dislike
lm
岩岩睇緊lm
千葉又揸機
呢套果然是低配版大鐵衛,而且男主仲要比那邊的還要天真雖然佢有份設計新機
暫時未有人解釋那些害獸的問題,應該下集會講?順便教育下男主同開始計帳單
而似乎今次間公司本身就有坦克腳(x)工程車型的機械人,出力和裝備都算可以但駕駛艙完全不行,就當是異形的power loader咁
暫時第一集算可以,慢慢看他們會怎樣寫故事
半真實系.拍得都算幾緊張.

https://www.youtube.com/watch?v=fX-xocwUdrw
0討論
慢慢黎啦
lm
今集男主講影相根本講得好岩
現實軍隊都影到D相好型棍
美軍都用拍戲黎sell人參軍啦
今集似乎是想鋪排有不同形態的怪獸可能會出現,這根本就大鐵衛
做設計那PART比人拗數諗起做設計慘過食屎協會,彈藥同船費就算了,十萬yen由初案到落實根本平到笑,咁都仲要屌人貴
粉紅女應該是島上原居民所以先比男主激到扯火,但是不搞宣傳就沒人給錢,沒人給錢就沒人做(以下略)
做設計那PART比人拗數諗起做設計慘過食屎協會,彈藥同船費就算了,十萬yen由初案到落實根本平到笑,咁都仲要屌人貴

你去工程公司做就唔會咁問
利申已經走左
我反而想講真係咁大隻又大力又硬既怪物
有乜可能有人理要D公司仔係度頂
K島有人估係總公司另一度的人搞出黎然後要下面食左佢

BTW原來原作上個月已經出左最終卷
呢套可能玩推理多過打怪
第二集好多情報.
政府想淡化事件,島內冒出有害氣體.
化驗怪物公司有古怪.殺左D怪完全無報告交過
島內唔少人被殺.

呢D慢熱動畫.睇多幾集先知佢好唔好睇!!
好唔現實,有乜可能會係唔想國家介入
第一時間就自衛隊封鎖之後專家黎查啦
真係想隱瞞都只會係國家要求隱瞞
而家個表現似係d化學物質真係由公司其他人搞出黎
搵主角團去清就係唔想太揚
比政府知就肯定會拎左黎做第二樣
而且而家仲有氣體成份未搞清楚,所以唔亂派人上去係正確

個眼鏡阿伯真係越來越乞人憎
成個島既人返唔到屋企
現代日本唔可能有一個島係完全自給自足
一定有遊客有運輸運野入去/出黎
個島點睇都唔似可以自己種埋米養埋豬牛羊
唔係政府要求邊有可能完全保密
雖然話睇動畫唔好咁認真
但睇到今集sd左段片出去話要補獲扮冇事
真係好撚奇怪
成套野唔多掂.節奏慢.
打又唔係.笑又唔係.
陰謀劇情又無點玩
係咁賣人情,可以棄得.

remarks:
劇情完全唔合情理.話要早D搬回去唔想政府介入
個島應該死左好幾個人.政府點會唔知
居民想給錢自己解決.講緊燒錢殺怪,同有人死.
仲要唔知有幾多隻怪.
https://www.youtube.com/watch?v=Az4dCMVI6Qs
新那條友又係好似大鐵衛時的新上司咁,做野一定要跟哂規矩黎做,包括收工時間
雖然男主呢D衝動撚又是亂來,一味話人點差而唔係好好咁講野有咩謂
至於上次放的變異老鼠多少確定了島上的湖水是有問題,只是個過程未錄得好
下集邊隻野衝出黎
一氣睇咗7集

D配角全部都被弱智化為drama以強硬製造d狀況然後俾男女主角解決

都係淨睇機人打怪物好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞