鄧炳強變「獨眼龍」赴立會會議 解釋右眼發炎唔影響表現

14 回覆
0 Like 0 Dislike
Eye for HK?

保安局局長鄧炳強缺席十一國慶的升旗禮及酒會等慶祝活動,未有解釋原因。今日(3日)下午他出席立法會保安事務委員會會議時,右眼包上紗布。他主動交代指「因右眼有有感染發炎的情況,故要遮住右眼開會」,並向議員致歉,但「唔會影響我表現嘅應該」……

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E9%84%A7%E7%82%B3%E5%BC%B7%E8%AE%8A-%E7%8D%A8%E7%9C%BC%E9%BE%8D-%E8%B5%B4%E7%AB%8B%E6%9C%83%E6%9C%83%E8%AD%B0-%E8%A7%A3%E9%87%8B%E5%8F%B3%E7%9C%BC%E7%99%BC%E7%82%8E%E5%94%94%E5%BD%B1%E9%9F%BF%E8%A1%A8%E7%8F%BE-ray-073314601.html?feature.socialseeding=social
佢可唔可以戴番口罩?
我覺得佢啲煙屎爛牙影響香港形象
唔會影響我表現嘅應該,都唔慶祝國慶

其心可誅
既然唔影響表現,咁不如直接插盲佢啦
邊個傳比佢?
帶咗變卡卡西
管國家安全嘅人就連自己隻眼都睇唔住
佢比人射落眼?

鋪路
自古以來獨眼龍都係猛將
最強之眼邊有皇帝返自己屋企要行後門
邪王真眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞