是咁的,有個FG Designer 竟然……咁樣同我講嘢!

43 回覆
7 Like 46 Dislike
是咁的,有個FG Designer 竟然同我講佢想用設計改變世界

笑死,我做咗幾十年設計,
都係跟垃圾腦細,滿意佢啲垃圾要求
而家個靚仔想做好設計?
等吓佢點俾人收皮

https://www.penana.com/story/119146/%E8%A8%AD%E8%A8%88%E9%83%A8%E7%82%BA%E4%BD%95%E4%B8%8D%E7%88%86%E7%82%B8/issue/1

https://www.instagram.com/p/Cx4EUqzP51A/

要r fol比錢落ig廣告啦
你可以照直睇,唔洗理個IG
$500幫我整個公司logo得唔得
好易啫
屌,真係好撚多呢啲
留名睇連登仔倒貼500
你上堂第一日
阿蛇無教你?
設計本來就係服務顧客
你要做自己嘢就出去做藝術家啦
你係專叫人做500蚊Logo嘅腦細?
做唔做唧?諗住畀個工作機會你咋
雖然我會改完又改再改再返頭改再加嘢再減嘢再轉色再改完又改又改返做原來版本,啲comment又唧牙膏噉畀,最後重可能拖數走數,但都係寶貴嘅工作經驗嚟
想通了,即將要和社會接軌, 就職後要拼盡全力 賺錢,拿取權力。 會首先經 香港公開大學BBA(C&G) FT. 進場,先拿Degree。 然後一邊工作一邊拿Master,以最快速度上位。 成功KO第一捅金後,我才能繼續實現夢想,理想。 (搞樂團,養孩子,父母,去幫有需要的人) 4年 Business Law, 將來就可以用法律監管公司各個部門。 又要負責幫公司和 港交所,稅務局聯繫。 更加可以有能力為公司制定未來政策。 表現好的話可以入董事會。 簡直是公司主力核心。 我迫不及待好想玩玩了。
做野係咁架喇
第二話想點
有左AI之後唔會出多過50蚊
冇教,所以做左一年design 谷鬼氣轉行,
改用業餘時間做自己想要既設計
加油
佢講得啱喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞