地方、目的地就多人講,但旅保好似無人講過?

14 回覆
1 Like 3 Dislike
雖然唔希望會用到,但大家去玩有無買?

同埋邊間保障大啲,又真係claim時唔僲咁煩?

我次次有買,但求其銀行網格價
去大灣區駛唔駛買
一兩百保費其實唔算過份
當求個安心
尤其D打風天氣問題,延誤等
我都係咁既心態

但想知大家係咪都係好似我咁求其google格價買最平
都要睇啲條款嘅…

暫時都係幫襯蘇黎世
以前用恒生,藍十字,保誠
上年用AXA(包武肺)
今年用CITI
自駕, 潛水, 跳傘, 行山.....睇你個trip玩乜

我反而未幫襯過呢間

巴打揀佢係cover野多、平、定claim過ok?
我無你果啲危險野,自駕都無,去日本泰國果類行景點飲飲食食咋,係怕有意外或機機delay, 偷電話果啲

Citi抵?
我前幾個月就差唔多最抵囉. 而家就唔知
去日本飲飲食食既. 咪買最平算囉
我自己好好彩, 次次去旅行都會買旅遊保, 1次都冇claim 過.
反而另外2個朋友平時唔買, 同我去旅行第1次買旅遊保. 就有即刻有嘢claim
Touch wood 未 claim 過,價錢唔算平,不過見佢包個 trip 前後武肺,自駕又有,所以買佢

不過都係嗰句,條例真係要睇清楚,貴唔一定好,平亦唔代表差,最緊要搵啱自己
保誠axa都買過,反而citi未,等我立下先,thx
所以我通常揀items最多,即手提被偷果啲,同你一樣,慶幸唔駛用,但邊間難claim就真係唔知,所以開呢個post問下
我就睇下自己用緊的信用卡/銀行夾咩保險公司
格過下價,會比自己去果挽保險公司投保平
原來咁樣?咁我login自己用開果啲睇下先,thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞