香港國泰民航機 淪解放軍肉盾 恐成炮灰

165 回覆
753 Like 7 Dislike
愛国市民:覺得有軍機護航, 感受到国家嘅關懷, 好滾動
空姐取笑客人英文差重要好多
其實fat唔fat check到真定假
最好死多啲留港撚
lm
就係搬去正常地方生存唔到 先要做留港撚
唔係出名更好咩?
如果件事屬實
國泰、空管、民航處等相關機構一定知情
由上至下蛇鼠一窩
當中包括知情不報嘅工作人員
雖然我唔鍾意留港撚呢個詞
但留喺香港繼續返工嘅話,私人/政府都好
隨著兩岸同國際政局惡化
將來你總有機會成為呢類事件嘅參與者
到時唔好同人講你係無辜、被逼㗎
因為係你自己選擇置身於呢個刀口位
咩淪為解放軍肉盾,一早已經係。
解放軍50年代已經射過國泰機落嚟啦

啲粉紅好興話美國「誤」炸爆南斯拉夫中國領事館,話美國佬點樣霸道
佢哋自己咪又係「誤」射民航機,有咩資格話人 仲話咩同胞真係打冷震
我唔係留港撚
https://zh.wikipedia.org/zh-hant/%E5%9C%8B%E6%B3%B0%E8%88%AA%E7%A9%BA%E7%A9%BA%E4%B8%AD%E9%9C%B8%E7%8E%8B%E9%81%AD%E6%93%8A%E8%90%BD%E4%BA%8B%E6%95%85

國泰航空空中霸王遭擊落事故

如果打仗解放軍炸國泰機,解放軍已經唔係第一次
又一攬炒之舉,咁玩法遲早全世界限制香港航班
你係邊都係爛泥
師兄邊度鄉下

香港人嘅嘢都唔輪到你呢啲支那狗指點
唔緊要,岀咗事一定係尾國佬搞事
搭飛機要做肉盾係幾多等公民
台灣人太可惡了
竟然敢擊落無辜民航機
我哋一定要支持國家武統台灣
香港人報仇!
大家都係平凡人最好點知同機有冇目標人物?林彪咪出名囉
你覺得有啲人驚臭朵?
啱呀,人離鄉賤就固然之啦,喺自己地頭都畀天龍人恰到上心口,仲唔係賤過爛泥
重點係你唔會知

個機師其實都係受命就任務
係邊度揾到食生活富裕就話, 如果係基層邊度都係得生存權而已,唔好自我感覺良好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞