28歲嘅男人 究竟諗緊咩?

117 回覆
6 Like 1 Dislike
返工返足7日...朝早7點半出門口返工,成日ot去到8點幾9點,個仔出左世冇耐,諗緊點陪屋企人多啲

返足7日?乜撚野ON9工黎

自己生意,冇人入行,請d後生做1,2個月又走

無料唔好做老闆

我都做左5年了...呢行辛苦,最多人果期請到16個人,大部分都係覺得辛苦唔做,斷斷續續依加計埋自己得7條友,但有4,5個場要做

辛苦工你出幾多人工先
重賞之下必有勇夫,係咪你出手唔夠高
就28
it狗 17k
人生已完
唔想咁長命

後生仔,叫下雞喇,你會發覺個世界好可笑

一千就屌到要求你月薪八萬既所謂女神

有時都好想叫
不過未過到自己心理關口
又驚中伏被人換左隻豬扒上黎
返工返足7日...朝早7點半出門口返工,成日ot去到8點幾9點,個仔出左世冇耐,諗緊點陪屋企人多啲

返足7日?乜撚野ON9工黎

自己生意,冇人入行,請d後生做1,2個月又走

無料唔好做老闆

我都做左5年了...呢行辛苦,最多人果期請到16個人,大部分都係覺得辛苦唔做,斷斷續續依加計埋自己得7條友,但有4,5個場要做

辛苦工你出幾多人工先
重賞之下必有勇夫,係咪你出手唔夠高

o靚仔我比緊650,講緊新入行果隻,其他900~1100,最貴果個比緊1500
就28
it狗 17k
人生已完
唔想咁長命

就28
it狗 17k
人生已完
唔想咁長命

有時都好想叫
不過未過到自己心理關口

正值28
點樣搵多啲錢,
前路唔知點
想拍拖, 未遇到適合女生(亦都感覺到好難遇到)
好多都被人mark哂
正值28
點樣搵多啲錢,
前路唔知點
想拍拖, 未遇到適合女生(亦都感覺到好難遇到)
好多都被人mark哂

留係香港唔知做咩, 想移民或其他地方發展
希望35歲前做到
想搵多d錢
返工、放工、改簿、寫教案、整教材

28歲
結左婚
有個七個月仔

岩岩創業九個月
叫做餓唔死老婆同個仔

諗緊點樣搵多d
樓上啲巴打好勁,28歲結婚生埋仔
我都27歲,女朋友係有個
但無乜儲蓄,十幾廿萬,話多唔多話少唔少
都唔知可以點
扑野
都唔知可以點

繼續儲
未有目標唔一定要洗晒佢,儲到啲本錢可能突然有個機會走埋嚟
都唔知可以點

繼續儲

儲緊
但買樓呢個目標太遠!真係唯有等樓市冧
都唔知可以點

繼續儲

儲緊
但買樓呢個目標太遠!真係唯有等樓市冧

樓市冧 連份工都保唔住
都唔知可以點

二個人都冇五十萬仲諗咩買樓
就28
it狗 17k
人生已完
唔想咁長命

有時都好想叫
不過未過到自己心理關口

老友你淨係鎖住你果句無用架,如果比你女友睇到,咪一樣知你叫雞。
28歲,正常愛情同事業應該剛剛起步踏入穩定階段,
但我只有事業
忙忙人海要搵個啱既真係唔易

集思廣益
都唔知可以點

二個人都冇五十萬仲諗咩買樓

我自己20萬左右
但女朋友仲多過我
都唔知可以點

d錢去左邊
單身一個輕鬆生活就好了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞