元朗已爆

25 回覆
14 Like 0 Dislike
美聯物業新界西北豪宅 - 元朗公園南路分行高級分區營業經理徐君寶表示,為加快放售流程,部分放盤業主持續擴闊議價空間,元朗溱柏3房以722萬元沽,成交價較2015年買入價僅高出約10萬元,實用呎價更失守9,000元。

徐君寶表示,成交單位為元朗溱柏10座低層L室,實用面積819方呎,採3房套連儲物室間隔,方正實用。據悉,單位早前以760萬元放售,及後獲買家議價38萬元,以722萬元承接,實用呎價約8,816元。

原業主2015年以711.7萬元購入單位,持貨8年,帳面僅升值約10萬元。
2樓果個好慘
高層輸咗二百幾萬
低層唔知多唔多蚊?
溱柏咁隔涉
唔計啦
960 個業主唔知點諗
賺左租囉
只要一日租屋都要租金. 樓好都會賺租
800幾呎 閪極都16k租金啦
8年 賺咗150萬租 計唔計??
調番轉幫人交8年租真係日日賺既
賺住又賺價 呢單一定唔計
Strong hold 無敵
除左呢樣外,其實幾好住
中原地產元朗副區域營業經理王勤學表示,息口走勢未明,樓市弱勢持續。元朗區本月錄得約45宗二手買賣成交,與上月全月49宗相若,屬於低水平。新元朗中心剛錄本月首宗成交,為1座高層E室,實用面積639平方呎,三房兩廁間隔,最初叫價770萬元,累減35.2萬元,以734.8萬元沽出,實用呎價11499元,創同類單位7年新低,回到2016年水平

王勤學表示,原業主於2007年11月以223萬元買入單位,持貨16年,帳面獲利511.8萬元,單位期內升值2.3倍。
諗緊係屋企燒炭,攬炒全大廈
其實溱柏都幾多問題,將來附近起公屋應該翻唔到身
遲啲日日享受屎水倒灌
人地710萬買入 爆乜尻 市場調整姐
呢個屋苑好似拎過獎?
上過去搵朋友幾次,感覺都唔錯。
除左隔涉得濟。
Jump柏
成千萬買元朗鄉村位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞