美股認真討論區 MMMCCCLXXXV

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
https://youtu.be/G4ZjPdgIYKk?si=NPm-cnnh-BCEUjHz

牛軍聖詩團 各手腳一齊黎主日崇拜
人哋啲股盤前彈緊
我嗰隻彈都唔彈
唔知道自己揸緊嗰支係唔係古惑嘅槍

就唔好玩咁多唔同嘅工具

正正經經揸股票/future 算

咁正氣唔坑殺人
有排跌
我以前玩leverage etf

呢幾個月都已經冇曬short put

每一刻每個時間都有一啲不利嘅嘢千祈唔好做

唔知自己嘅edge就走入賭場
不如做基金老sell鳩老細buy junk bond. 賺人工
而家牙g個幾隻commodity冇晒激情,iv 低撚到傻
強力建議大家聽下fm財自
馮宏遠
咪又係個三腹皮

我哋紅軍講咗幾撚耐?
美聯儲卡什卡利:中性利率可能已上升。

美聯儲卡什卡利:經濟數據表明,美聯儲的政策並非像表面看起來那樣具有限制性。讓數據決定我們是否需要採取更多措施。

美聯儲卡什卡利:不確定美聯儲的政策是否足夠收緊。

美聯儲卡什卡利:消費支出保持強勁。
德意志銀行表示,由於特斯拉2024年的銷量前景遠低於市場預期,該公司的盈利預期存在相當大的下行風險。分析師Emmanuel Rosner在一份報告中表示,他目前的基本預測是,特斯拉明年的交付量將達到210萬輛左右,而目前市場的共識是230萬輛。他認爲,由於該公司不再試圖推動那麼多的銷量,明年的定價壓力可能會減輕。而對於第三季度,分析師預測第三季度特斯拉營收爲233億美元,銷量下降,汽車毛利率爲17%,這反映了一些降價的情況,以及有針對性的庫存摺扣和激勵措施(不過這些積極抵消有限)。德意志銀行預計,在2023年,特斯拉將重申其180萬輛的交付目標,且預計特斯拉下個季度的信息可能會比較樂觀。
太陽聽日都會有東方升起

只係啲垃圾keyansian 成日覺得crsis就會死, so fed put
我哋右派嘅覺得呢啲係自然調節
Twitter話許家印,印印,俾人拉咗
美聯儲卡什卡利:如果我們不得不在更長的時間內保持較高的利率,這是一件有趣的事情。這是因爲經濟基本面比我所預期的還要強勁。

美聯儲卡什卡利:預計美聯儲明年將保持利率穩定。
https://x.com/jimcramer/status/1706965775938957325?s=20

jim蛇+劉央兩大燈神俾晒signal
牙g仲聽咩台?kc全餐?
佢就係kc
cascade now
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞