跪求胰臟癌醫生推介

1001 回覆
354 Like 17 Dislike
深水埗周醫生幾好
你可以問下
周志超老人科醫生???
見到樓主屋企人向好,都覺得寬心好多,希望新一年繼續向好,最終康復。
點解咁講?
TG: @sanwulittlechi

1.預定150萬,有能力真係去私家,公立排得期都死得
2.我同我媽24小時睇住我爸,(我唔洗返工的),如果你要返工請定人
3.一日灌4支營養奶,好多好心人同機構可以free;去定uber 谷揾定幾個司機長載,講好價 (我長包價7-75折)

你覺得我為我爸安排得好,好大程度要係經濟上要支持到,因為醫癌真係好貴,而我同我媽係等於2個工人服侍佢(不能返工),佢好差嗰排要幫倒尿,就算而家好左亦不能自己沖涼
我近排已經好少喊了,最痛苦係確疹嗰排
肺4骨就去私家,再拖幾拖就好易上腦
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3642883/%E7%99%8C%E7%97%87%E6%AE%BA%E6%89%8B-%E6%8C%81%E7%BA%8C%E8%83%8C%E7%97%9B%E4%BB%A5%E7%82%BA%E9%95%B7%E6%96%B0%E5%86%A0-%E7%88%B6%E8%A6%AA%E6%8F%AD%E6%82%A3%E8%83%B0%E8%87%9F%E7%99%8C-%E6%B8%AF%E7%94%B7%E6%9B%BE%E6%AC%B2%E8%BC%95%E7%94%9F-%E7%94%A8%E6%88%91%E6%A2%9D%E5%91%BD%E6%8F%9B

晴報個標題冇話錯我
我嗰排真係想自殺,因為痛苦到一個點真係唔想再諗
只要可以唔洗諗乜都得,試過想一出醫院即刻沖出馬路死
個精神折磨太痛苦
但始終都係要接受,冇人幫到你
我9月尾嗰幾日只可以飲湯,個胃那到有嗰野頂住,一星期瘦12磅

因為癌症最仆街係有錢不得如醫好,樓上叫唔好燒唔係冇道理,所以都係睇餸食飯

你睇下化療、標靶、免役有冇效先,因為肺癌有十幾種標靶可以揀,冇胰臟癌咁撚仆街,醫唔好先紓緩等死
追哂你成個Post,巴打加油,見到你爸爸有好轉都 戥你地開心
想知多少少,anyway希望你爸爸儘快好番,新一年一家人幸福快樂,身體健康
早幾年新聞話板長個老闆鄭威濤都係胰臟癌 無聽過消息話佢死咗 有錢真係醫到?

散庭後,鄭威濤坦言,於2017年驗出患胰臟癌,已接受包括化療、標靶及免疫治療,並曾到日本接受幹細胞治療,現時仍須定期到醫院治療。被問及治療進程如何,鄭表示作供期間感到疲累,現時仍要「keep住治療」,生意主要交給同事打理。案件押後至明日續訊。

https://topick.hket.com/article/2328279/%E6%9D%BF%E5%89%8D%E5%89%B5%E8%BE%A6%E4%BA%BA%E9%84%AD%E5%A8%81%E6%BF%A4%E6%82%A3%E8%83%B0%E8%87%9F%E7%99%8C%E3%80%80%E8%87%AA%E6%8F%AD%E6%9B%BE%E5%88%B0%E6%97%A5%E6%9C%AC%E5%81%9A%E5%B9%B9%E7%B4%B0%E8%83%9E%E6%B2%BB%E7%99%82
祝樓豬同其他巴打都冇事

依排都病左個幾月,完全感受到病人同照顧病人既無助同壓力
願樓主爸爸早日康復!
有啲咁既屋企人真係好濕滯,
但屋企人無得揀
唯一好彩既係老豆老母唔係咁
姑姐都叫做隔左一層
掛住講你姑姐
新年都祝樓主同埋呢個post既所有人
都平平安安,越黎越好
我有詳細睇過佢d野,佢係仲未死
但網上冇講佢幾期、有冇擴散
但幹細胞治療的確係一支奇兵
只可以割蓆冇辦法
黐到咁仲可以覺得呃到人
多謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞