抽油煙機黎講,買富士皇、德國寶定西門子好?

43 回覆
1 Like 6 Dislike
仲有排氣量越大得六吋喉實際風壓衰減又大
富士皇如果700闊最好係裝斜面
掛廚櫃輕身唔鑲牆
十零磅
有無推介?
用緊 好撚嘈
要過萬果款先靜
有分貝寫. 最平個隻就嘈.
我斜面好靜,中間風已經夠.
抽拉對抽拉,唔好攞嚟對倒T及斜面. 你用lcd 對oled 無得比.
我買果款幾年前約6千頭
聲音 (dB) (高~低): 56~47

D嘈音同吸力同之前起煤氣公司買果既差唔多 (約3千蚊)
洗就真係易洗既

只能怪自己冇試就直接落order
FS1890

呢個用渦輪不是多葉. 優點是易洗.
洗乜試,睇spec 都知.
試左就唔會買 買返d有自動清洗既機仲好 用到爛再換仲好
我用緊 約2年
個板可以夾濾油煙棉 隔走啲油煙
真係算易洗 吸力大
最大時少少嘈
我勤換棉 (少炸野)約1-1.5個月換一次棉
3個月大洗一次 (藍威寶加水 + 海棉)
搵左隻淘寶濾棉fit佢size 唔駛剪 如果你需要我俾link你
德國寶第一個唔係諗la
用緊淘寶美的
用台西
巴打係指FR-FS2270? 我想要棉條Link Thanks
佢講926sa.
926sa 個網隔唔多油.
講緊EFC926SA
佢原裝冇棉 你要再問我 因為我用緊926SA先啱用
https://m.tb.cn/h.5kpNvZ5?tk=81iDWVkrtWW CZ3457 「吸抽油烟机过滤网吸油纸油槽油纸棉防油贴纸专用吸油棉侧吸加厚宽」
懶媽媽家居 我買開自動開合專用50cmx10米加厚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞