Charles Schwab International轉錢一問

13 回覆
0 Like 0 Dislike
請教各位ching

我用HSBC premier既,如果想wire錢過去Charles Schwab International,我應該 usd定係轉hkd過去個rate會靚d?

1. International (USD) International wire instructions
2. Foreign Currency Currency-specific wire instructions.

LM學野
唔好意思,唔係太明,請問意思係咪直接轉港幣過去,用charles schwab個rate轉美金?
off topic 少少
我目前係用IB 轉USD 再係IB 到轉錢過去
你可以考慮呢條PATH
直接過HKD, 好似CS幫你轉個rate靚d
無知一問,CS Itnl 會收 HKD 咩?

option 3. Foreign Currency Currency-specific wire instructions.
多謝ching意見

我用HSBC 20萬HKD轉USD 會冇左4000
唔想煩咪入港紙
入港紙
搭單一問
係全球任何 Visa atm 用CS debit card 拎錢會退手續費

咁deposit呢?
想問下CS出金返黎個rate係咪都會靚仔d? 因為返到黎都係會轉返港幣, 如果靚叫cs轉埋港幣先俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞