[警世]屯門天生樓 貼錢買難受 你問我答

319 回覆
345 Like 18 Dislike
好後悔租左 屯門天生樓 幾個月,唔想有巴絲中招!

1)多蚊多曱甴,晚晚都殺十幾廿隻曱甴,關晒窗長開冷氣,都大量曱甴,9成喺樓下街市黎,長期Lobby都放蚊香,都大量蚊跟人搭lift入屋,隔離舊樓啲天台積水又係另一個大伏,蚊滋多到hihi!

2) 嘈到癲,晨早5點街市就開工左搬右搬,一直嘈到夜晚喺度開大聲公賣野,係撚咁播:“十蚊兩份 十蚊兩份 收工價 收工價”, DLLM! 對中學果條馬路設計有問題,一有巴士埋站就食晒啲引擎聲,好似開左重低音咁,仲未計間中學日日準時打鐘同播國歌。

3)西斜,曬到入撚晒屋,冇野好講!

4)番風落雨出L晒事,一打風就震L過貓王,應該係單棟樓設計問題,前排打風黑雨,個露台變左水塘,成晚都要驚啲落地玻璃爆!

5)樓下長期有人喺度食煙,個個都喺燒肉男門口食煙,勁L污穢。

你問我答!
點解唔租瓏門?
你睇樓留意唔到附近係街市,單位向西架咩
講到好似自己冇責任咁
個名本身都已經好撚戇鳩,同埋你講嗰啲問題你係買樓之樓有冇實地睇過附近環境,冇就你戇鳩,如果係買完之後先有依啲問題就你唔好彩同情你
佢係租
正常都有上過去睇樓
冇理由唔知樓下係街市
有得街市就一定嘈同多蟲蟻
後悔! 價錢又唔係平
師兄你啱 死約完左必走!
幾多房?幾錢租?仲有幾耐到生約?嗱嗱臨準備租過隔離瓏門好過
俾個代理昆左話好方便,全屯門都去新墟街市買野
佢冇呃你喎
真係好方便
等於樓下有餐廳嘅話佢都會同你講好方便
但一定唔會同你講好大油煙
方便=shit hold 人多車多嘈音光害乜都齊
晚晚都殺十幾廿隻曱甴
咁誇張
廿幾樓都好撚慘跟本隔離啲舊樓天台就係元凶,養蚊養蟲完全冇人管
樓下燒肉男+羊肉店+燒味鋪,齊晒三樣味
屯門全港最平…即係幾錢一呎先
已經好多次訓訓下覺爬上身
謝謝分享提醒。
你這樣想,幸好不是買。
唔google就咁聽個名
以為公屋嚟
原本果度風水唔好,以前爛尾樓,可能個摏老過你
屯門有冇咩野食介紹??
交通 飲食方便不嬲係有代價
平放俾人,自己租第二度
慳到錢係真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞