覺唔覺paper lunch好撚搵笨柒?

164 回覆
970 Like 99 Dislike
求其燒熱隻鐵板
再求其剪幾塊cheap雞肥牛
裝碗白飯加啲栗米
再打隻蛋攞張紙圍住就收你80幾90蚊
煮都唔洗煮 0功夫可言
paper launch不嬲係港女野
根本牛肉飯

其實係
啲野係cheap 野
仲要用微波爐叮
pepper lunch啊
你連名都串錯
咁樣笑鳩人醜唔醜怪
快餐一定唔係講煮藝架啦
正名係paper,只不過大家叫錯哂,最後公司轉左名咁解
咁好笑, 樓主要pin 啦
間間餐廳都係咁架啦

打卡 coffee shop啲意粉咪又係汁撈粉賣成舊水
韓國餐部隊鍋咪又係公仔面加塊午餐肉

打邊爐仲誇張自己攞餸自己煮都收你加一
所以去到最後全部結論都係自己煮
識食嘅,一定唔會食Pepper Lunch
我哋成班圍內勁識食有真實力嘅手足次次一見人食Pepper Lunch就笑到仆街
咁咪唔好食
呢啲平時諗唔到食咩先食既野 完全唔知有咩好討論
Puppy lunch 呀
比狗食
麥記午餐
塊鐵板唔撚洗錢呀?

比哂成塊鐵板你都唔食,咁緊係唔抵食啦
好叻呀
你唔講我都唔識
講起就嬲
有次叫咗個牛肉飯,一直都好地地
我都好放心咁等,等等下開始覺得唔對路,愈等愈耐,等咗廿分鐘,都係忍唔住過去問佢。
我拎張單同部嘟嘟機俾佢,叫佢幫我睇下。
佢指咗一碟放到凍哂嘅牛肉飯,話係我嘅。

我: 佢:

佢:呢碟係你㗎
我:部機唔響嘅?
佢望一望張單同部機:哦原來入錯number
我:可唔可以換一碟俾我?
佢:um…我問下廚房先
廚房婆:點解要換呀
我:凍哂囉
廚房婆:你自己唔黎拎,凍哂關我地咩事呀?
我:😨😨😨你地入錯number喎
廚房婆:部機響你就黎拎啦
我:都冇響過,你地入錯number呀
廚房婆:唔識早啲講?
我:我又唔係你地職員,我點知呀
廚房婆:你唔講我地點知呀,最多幫你加熱,冇得換,唔食就算

最後我拎到返枱面食
望住一碟牛肉飯,啲牛肉乾過90歲呀婆,啲飯又結哂焦,自此我就唔再食,俾錢買難受on99
條廚房婆都幾能串 間野佢有份咁
點解唔係白事可樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞