林作「小丑」背後源於父親一句話:睇死你呢世冇成就

20 回覆
23 Like 6 Dislike
林作:「我爸就係我污點。」

父親似乎不當這個家是一回事,成名後的林作亦經常公開地將他踩到一文不值。訪問期間,林作不時溫柔地撫摸安坐他身旁的愛犬,吐出的言辭卻冰冷犀利。在他心目中,父親是個「自卑㒼塞嘅大男人」,而且「成日發火、同自己過唔去」,更毫不留情地鬧他「廢」。

「乜都佢叻,佢識,認晒頭,但又交唔到貨。佢安排去旅行,但安排到成擗屎咁!要搞大生意項目,但最後要阿媽收拾爛局;阿仔要讀咩名校,但最後阿媽課金畀學費。啲網民成日話我係我前度(麥明詩)嘅污點呀嘛!嗰種感覺我明㗎!我爸就係我污點。」

原文網址: 風頭人物 | 林作「小丑」背後源於父親一句話:睇死你呢世冇成就 | 香港01 https://www.hk01.com/article/600734?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

---

你老豆話得你好啱, 一世都冇成就, 連財演都做唔成, 保險又做到停牌, 大律師又停牌.
你係你呀爸嘅污點, 唔係調轉 ok?
果然虎父無犬子,兩父子都係闖完大禍靠同一個女人幫佢哋手執手尾
林詐仲有裕美, 要兩個女人幫佢執手尾.
至少裕美要特登去差館買飯俾佢.
學歷唔代表叻,尤其係啲二代
讀書叻有咩用, 冇生意頭腦呢
佢老豆有眼光
回力鏢
虎父無犬子
犬父生犬子
佢老母欠左佢兩父子
小丑都係成就嚟
因為荷里活單嘢冇得做保險
轉行學人炒crypto
間嘢開得三日就收皮
你就你老豆污點
你老豆係你陰影呀
你係學術台校園台咁講伯母好唔得閒
佢老豆又係要靠佢老母收拾殘局
佢自己都係要靠佢老收拾殘局
結果佢老豆其實係好有眼光
仲撚埋自己老婆,呢D先叫成功嘅男人
已驗證,

佢同你一樣,

反社會人格障礙
樓主冇 咪屈
黃尸在英國買唔起牛油又發我脾4
渣ga
因為佢老豆一鳩樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞