焗豬扒飯一定係揀大家樂

193 回覆
639 Like 450 Dislike
焗豬扒飯黎講 大家樂真係冇得輸
個飯係炒底 有芝士 有菠蘿
一定係要有骨嘅豬扒
豬扒連骨嘅部位先至好食
菠蘿解膩
各大小商場入面都有 總有一間喺附近

五十四蚊
依家去茶餐廳閒閒哋食個飯都要六十蚊先可以落樓
仲要水準唔穩定 有時候鹹到腎虧

所以我宣佈焗豬扒飯一定係揀大家樂
絕對係大家樂餐單入面唯一必要存在嘅長勝將軍!

大快活輸晒
波仔所有嘢都係垃圾
就係貪佢唔使自己整 好複雜好多功夫
連個YouTuber我都確認埋呀
你係咪近十年都冇食過呀?塊豬扒仲薄過紙皮,仲要係俾兩細塊當一塊計,啲飯仲好dry...利伸我老公中意食焗豬所以有時附近得大家樂佢都係會叫,但食親都屌
兩間都係垃圾
大家樂個焗豬舊肉莓莓地
又三色豆又菇
狗都唔撚柒屌
咪話呀叔唔教精你,我身經百戰,而家一睇個餐牌就知咩料。
拿,大家樂而家最抵食既得一隻,叫上海骨菜飯,有豬扒幾舊,炸到酥,跟涼菜、半隻鹵強同菜飯,先29蚊。
而焗豬呢都要叫得有技巧,唔係乜lan野時候都叫得,你一定要見佢個牌寫成呎長焗豬先叫得,唔係中伏!

拿,大家樂唔可以成日加價,所以佢d野食質素同果期既食材來價有關!
如果果期d冰凍豬扒平,佢就會入d大大件成個飯盒咁長,而且有1.748cm厚既豬扒。入左筍野佢地當然唔會放過晒命機會,所以個牌就會寫「成呎長一哥焗豬扒飯」!

如果果期d豬扒來價略貴,佢就會縮lan左成呎長幾隻字,淨係寫「一哥焗豬」!咁你叫時就要心中有數了!

如果果期連一哥兩隻字都冇埋,變成乜lan野鴛鴦焗飯,雞球併豬扒之類咁,就係果期豬扒來貨好貴,佢就整d垃圾出黎頂檔,07年~08年就發生過,一唔小心就中伏!!
大快活啲配菜少到仆街
狗也不屌 大家樂配菜多元化完勝
跌晒watt啦,以前仲有西蘭花既年代先好食
我食過最好食果間,可惜執左
自己煮平咗,唔洗搵咁多錢個人得閒咗,可以俾心機慢慢整食好啲
炸嘢一定唔會揀波仔
每次叮完都一pat嘢咁
諗住入嚟睇liy d圖
唔係厚切一哥,無L用
要去啲旺嘅分店食先好食
唔係真係爭好遠
最近食過兩次, 兩次都係唔同分店....已經唔係炒飯底
白飯底, 其他野如個汁, 同塊肉就保持到水準
有青豆
龍城都唔洗60蚊啦
水準夠穩定
真係即刻整比你
都而家都未試到點樣整隻汁嘅味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞