其實幣安會唔會都係一個騙局

60 回覆
18 Like 16 Dislike
冇息梗係放喺自己度
上黎笑你個傻閪
幣安係做起左既產業 但幣既價值無人背書 而佢都係無牌無受規管 所以有咩事可以歸零

另外就係當想規管 可以一野話佢犯法要佢收皮你都無計 政治風險唔細 要收網可以咁玩
一個可以無限複製嘅模式
稅就我交,人就佢揀,糧又佢出。所有定價權,議價權都係中共手中。

真係一個大騙局
任何CEX都唔安全
not your key not your coin
FTX當年都好多人用
如果冇記得FTX爆煲前幣POST POST頭都有推介用
幣安係局 但佢個局夠大 夠攬住bitcoin玩過世
你知唔知巴菲特2013年講過唔會買AAPL

https://news.tvbs.com.tw/local/209020
呢間嘢以前已經成日爆鳩啲客wallet 話比人hack 唔關佢地事
pin this
笑佢廢老個渣有一部分咪就係jpex個渣叻仔
賺唔到 起碼唔會蝕
起底on9 仔都引到咁多人應
玩得幣就有風險
你講嘅全部都真, 所以幣安都唔係絕對安全
但都要睇下FTX同jpex個分別先

FTX腦細你會知邊個仲出哂名, 最後亦都拉到人
FTX係真正交易所, 入面真係有貨比客trade, jpex只係資金盤
FTX其實事後都有賠返啲資產比客, 足唔足就唔夠膽講

FTX之所以會爆完全係個腦細自己衰太大貪, 如果唔係以佢交易量剩係食手續費已經每日財自一次
至於你話幣安腦細會唔會突然short咗整個鑊出嚟, 的確係無任何保證

另外連登幣post喺FTX出事(Luna同ust都係)前一兩日都有叫定有錢放入面好走
同埋講到尾幣post入面一直都係推not your key not your coins,只不過必須交易嗰陣先會用選定幾間似乎安全嘅交易所
放錢入去收息嗰啲從來都係叫人睇路, 唔會拍心口睇你講一定無事
識呀,所以問轉唔轉咋
300K得一粒幾咋價值
幣安一樣冇牌,中國政府想收佢皮都得架
咁咩係必要時
買股票除非你提實股
否則都係銀行/股票行
300k 咁多粒Bitcoin
根本成個虛擬課幣 都係騙局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞